Trei din Lotul Microsoft au fost trimişi în judecată

Share

Trei din Lotul Microsoft au fost trimişi în judecată

Trei dintre cei urmăriţi penal în Lotul Microsoft au fost trimişi astăzi în judecată de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Este vorba despre primarul suspendat al municipiului Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, zis Pinalti, fostul ministru al Societăţii Informaţionale, Gabriel Sandu, precum și afaceristul Dorin Cocoș.

Luni, o parte din rechizitoriul Dosarului Microsoft a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție, urmând să intre în camera preliminară.

Potrivit comunicatelor DNA, contractul-cadru de închiriere de licențe Microsoft din 15 aprilie 2004 ar fi fost încheiat în condiții oneroase pentru bugetul de stat, asigurând deturnarea unui discount de 47%, “acordat de Microsoft în considerarea Guvernului României și, implicit, permițând plata unor comisioane către persoanele implicate”, conform Agerpres.

Anchetatorii afirmă că acest contract-cadru s-ar fi încheiat cu încălcarea dispozițiilor legale privind achizițiile publice, invocându-se calitatea de unic distribuitor a Fujitsu Siemens Computers, la un preț cu cel puțin 40% mai mare față de prețul real, având la bază un necesar nefundamentat.

Share