home MASS MEDIA, POLITICA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI B1 TV o investighează pe Sorina Matei pentru consultanţă politică

B1 TV o investighează pe Sorina Matei pentru consultanţă politică

Share

Postul de televiziune B1 TV o investighează pe Sorina Matei pentru o presupusă coordonare a postacilor unei formaţiuni politice, care ar intra în contradicţie cu statutul de jurnalist, rezultă dintr-un comunicat al staţiei.

La finalul săptămânii trecute consilierul Elenei Udrea, Cristian Călugăru, o acuza în direct pe Sorina Matei de la B1 că a coordonat postacii PDL în timpul Convenţiei Naţionale PDL din martie 2013.

Cristian Călugăru a reacţionat astfel, atunci când Sorina Matei i-a pus întrebări asupra felului cum ar fi coordonat el postacii Elenei Udrea, ce ar fi fost plătiţi cu circa 10.000 de euro lunar.

Despre aceste presupuse sume rulate la negru se pomeneşte în referatul privind prelungirea arestării preventive a Elenei Udrea.

Ei ar fi fost rulaţi de Ana Maria Topoliceanu şi Tudor Liberiu Breazu, în interesul PDL Bucureşti, care era condusă de Udrea.

Redăm integral comunicatul B1 TV:

C O M U N I C A T    D E    P R E S Ă

În urma acuzațiilor făcute în spațiul public care vizează o presupusă legătură între jurnalista Sorina Matei și activitatea ”postacilor” din campania PDL, facem următoarele precizări.

În perioada evocată în aceste declarații, și anume luna martie 2013 în care s-a desfășurat Convenția națională PDL, Sorina Matei era angajata unui alt post de televiziune. În momentul în care a venit la B1 TV (februarie 2014), Sorina Matei a semnat, la fel ca restul jurnaliștilor cu decizie editorială care își desfășoară activitatea la postul nostru de televiziune, o declarație de interese prin care a confirmat că nu acordă servicii de consultanță politicienilor sau partidelor politice, acțiune care ar intra în contradicție cu prevederile codului deontologic al jurnaliștilor.

Dacă se confirmă că această declarație a fost neconformă cu realitatea, B1 TV își rezervă dreptul de a lua măsuri în consecință.

B1 TV
Bucureşti,
23 martie 2015

Share