Întâlnire Băsescu – Ponta miercuri, la 11 dimineaţa, la Cotroceni

Share

UPDATE:

Premierul Victor Ponta a confirmat că se va întâlni miercuri la ora 11 dimineaţă cu presedintele Traian Băsescu, pentru a discuta despre obligaţiile externe ale României, negocierile cu FMI, Mecanismul de Cooperare şi Verificare pe Justiţie, precum şi despre bugetul UE pentru perioada anilor 2014 – 2020. Solicitarea a venit din partea preşedintelui. Premierul a arătat că va discuta cu preşedintele şi despre poziţia Guvernului privind bugetul multianual de la nivelul UE pentru perioada anilor 2014 – 2020.

 Întâlnirea a fost propusă de Traian Băsescu, printr-o scrisoare adresată premierului, în care îl invită la consultări.

===

Zilele trecute, am afirmat că Traian Băsescu va ieşi cu o declaraţie publică foarte dură undeva după ziua sa de naştere şi acesta este un semn al faptului că beneficiază de consilierea unui horoscopist foarte serios.

Scorpio.net

Să explic ce vreau să afirm. Din timpuri imemoriale, astfel cum cele două perioade ale împerecherii omului primitiv erau toamna şi primăvara, asemeni, înainte de ziua naşterii cuiva cu vreo două săptămâni exista o tradiţie semnificativă.

Persoana respectivă nu făcea nimic, stătea şi toţi apropiaţii – familia, prietenii, membrii tribului său – îi aduceau cadouri, având grijă de el ca de un om bolnav şi slab. Cu osebire în ultimele trei zile înainte de ziua de naştere.

Zodiacal, se considera că în fiecare an zilele în care eşti cel mai labil sunt ultimele trei zile dinainte de data la care te-ai născut şi cele trei zile opuse cardinal.

Spre exemplu, dacă data ta de naştere este 15 iulie, zilele în care horoscopiştii serioşi consideră că eşti cel mai vulnerabil sunt 12 – 15 iulie, apoi 12 – 15 ianuarie, apoi zilele de 12 – 15 ale fiecărei luni, dar în mai mică măsură înspre jumătatea fiecărei perioade între data de naştere şi data cardinal opusă acesteia şi în mai mare parte spre aceste date.

Orice horoscopist serios îl sfătuia (şi, pare-se, există şi a făcut-o) pe Traian Băsescu să stea liniştit până pe 5 noiembrie şi să iasă, treptat, lent, ulterior. Exact aceasta face Băsescu.

Probabil că ieşirea sa de substanţă, după teaserul de ieri, va fi zilele următoare, calculată în aşa fel încât:

1. Tendinţa hard-liners-ilor din USL de a provoca o nouă suspendare să pună o presiune cât mai mare asupra acestei coaliţii eteroclite, în care prin natura lucrurilor există oricum mari tensiuni;

2. Dorinţa acestor adepţi ai liniei dure, grupaţi în jurul lui Dan Voiculescu, de a-l suspenda pe Băsescu, să îi trimită în ridicol pe pucişti, prin faptul că vor fi obligaţi organic să mutileze iar Constituţia, sincronizând alegerile cu un nou referendum de suspendare, în pofida faptului că nu vor mai fi 30 de zile de la momentul potenţialei noi suspendări până la noul referendum.

Astfel, puciştii se vor pune singuri într-o situaţie extrem de inconfortabilă politic:

1. Tensiuni interne extrem de mari, care le vor gripa exact prestaţia politică electorală;

2. Noi încălcări, neapărat necesare, ale Constituţiei, fără de care procedura de suspendare a preşedintelui ar dura două sau trei luni;

3. O nouă acidizare a mediului politic şi public, în cursul căreia, în afară de politicienii deja compromişi, alţii se vor compromite pe lângă ei, iar aceasta în plină campanie electorală.

Efectul pe termen mediu este dramatic în favoarea democraţiei, indiferent de rezultatul alegerilor:

1. Dacă USL câştigă astfel alegerile (şi este discutabil dacă va reuşi să întrunească voturile necesare pentru demiterea preşedintelui), o va face cu mare dificultate, revoltând din nou o parte mare a românilor, iar guvernând acutele politice negative la adresa USL din această perioadă vor duce la erodarea dramatică a capitalului electoral al alianţei acesteia anul viitor.

Coroborat cu criza de prevăzut, generată de un boost de criză extern şi de incompetenţa guvernamentală internă, nu văd cum ar putea să apuce USL finalul anului la guvernare altfel decât prin abolirea democraţiei. Ceea ce, în perspectivă medie de timp, ar fi dramatic tot pentru USL.

2. Dacă USL pierde astfel alegerile, va deveni, ca grupare politică, istorie, iar mare parte dintre corpii străini, antidemocratici, din PSD şi în primul rând din PNL, vor fi expulzaţi natural din mediu politic.

Share