Traian Băsescu: Cred că Nicușor Dan va ajunge primar!

Share

Nativul scorpion Traian Băsescu a decis că este mai bine să-şi muşte coada puţin, pentru a-şi pregăti înfrângerea de lunea viitoare.

Dacă Nicuşor Dan va fi ales primar general, Băsescu va fi mai mic. Iar dacă, Doamne fereşte, nu, fostul preşedinte va fi minuscul.

Traian Băsescu a explicat că nu vrea să se retragă din cursa de la Primăria Capitalei „ca şi cum am vândut meciul”.

Fostul preşedinte a apreciat că Nicuşor Dan, candidatul susţinut de PNL şi Alianţa USR-PLUS, “va ajunge primar”, în interviul acordat pentru Hotnews, observă Newsweek.

„Mi s-a părut mai important decât să-mi mențin aura de invincibil participarea la o competiție corectă. A nu participa la aceste alegeri mi s-a părut un non-combat, ca și cum am vândut meciul. După mintea unora trebuia să facem un non-combat”, a afirmat Traian Băsescu.

Fostul preşedinte a vorbit şi despre modul în care PMP a fost înlăturat din alianţa pentru susţinerea unui candidat al Dreptei la Primăria Capitalei.

„Dacă trebuie căutat un vinovat să se ducă la Orban și Barna și să-i întrebe de ce au refuzat în alianță un partid care are în București 10%. De la instalarea Guvernului înțelegerea a fost că la București vom participa într-o alianță care să-l susțină pe Nicușor Dan.

Cu 7 zile înainte ne-au anunțat că nu mai vor. Pur și simplu a fost o respingere seacă, nu mai intrați în alianță. În condițiile în care noi i-am salvat după de la moțiunea de cenzură. Ieri când s-a pus problema 40%, PMP nu a fost de acord. Am fost partener loial”, a explicat fostul preşedinte.

„Acum să ne ceară să umblăm la ușile lui Nicușor, avem o traistă cu voturi, ia-le? Cred că Nicușor va ajunge primar”, a adăugat Băsescu.

Întrebat despre posibilitatea ca Nicuşor Dan să piardă alegerile din cauza candidaturii lui Traian Băsescu, fostul preşedinte a răspuns:

„O să mă tăvălesc de durere! PMP l-a propus pe Nicușor candidat al dreptei. Cu șapte zile înainte de închiderea listelor, PNL-ul i-a comunicat lui Tomac că nu mai facem alianță.

Și atunci PMP-ul ca partid parlamentar, ce trebuia să facă, să spună ia uite, ne-ați dat una după ceafă, noi ne ducem și stăm cuminți în sediul central și așteptăm să vedem dacă luăm 1% sau 2%?

Sau ce așteptați dvs. sau USR-ul sau liberalii sau electoratul lui Nicușor? Așteptați să punem un iepure, să ne compromitem, un candidat din ăsta iepuraș, care să ia vreo 2% și el? Nu așa se judecă politica”, a spus Traian Băsescu, conform RFI.

Share