home ECONOMIE Top 3 Reguli Pentru Folosirea Corecta a Masinii de Spalat Vase

Top 3 Reguli Pentru Folosirea Corecta a Masinii de Spalat Vase

Share

Masina de spalat vase, desi este extrem de folositoare, este inca un aparat electrocasnic mai putin raspandit in Romania. Din ce in ce mai des, vedem astfel de electrocasnice in apartamentele romanilor, pe masura ce creste atat venitul mediu, cat si nevoia oamenilor de a face rost de mai mult timp liber. O masina de spalat vase poate face acest lucru, eliberand chiar si zeci de minute zilnic pentru o familie mai mare, sau multe zeci de ore pe parcursul unui an.

O masina de spalat vase va avea performante cu adevarat bune doar daca este folosita corect, astfel incat calitatea procesului de spalare sa fie cat mai bun. Sunt destui care nu trec prin pasii corecti atunci cand folosesc masina pentru spalat vase, si rezultatul este ca nu sunt satisfacuti cu ce obtin. Desi este importanta si sa alegem masina de spalat vase potrivita, uitandu-ne la specificatii si la reviewuri, pana la urma daca nu o utilizam cum trebuie, nu vom avea rezultatele dorite nici de la cel mai scump model.

1. Tipuri de vase ce pot fi curatate intr-o masina de spalat

De tinut cont atunci cand umplem masina de spalat vase, este ca aceasta nu poate spala chiar orice. Manualul de utilizare va spune mai exact ce se poate spala cu masina de spalat vase nou achizitionata, dar in general ar trebui sa evitati spalarea vaselor sau veselei de lemn, a paharelor de cristal sau a vaselor de aluminiu.

Tacamuri sau recipiente de plastic sunt si ele de spalat manual in multe cazuri, dar depinde de fiecare, pentru ca unele pot fi bagate in masina de vase. Tigaile Tefal cu suprafata antiaderenta, sau cele din cupru sau fonta, sunt si ele de spalat cu grija si manual, pentru a evita deteriorarea lor in masina.

2. Aranjati corect vasele in interior

Pentru a obtine o pozitionare corect a vaselor, astfel incat sa evitati deteriorarea lor si rezultate optime la spalare, asigurati-va ca o faceti in mod corect. In primul rand, incarcati masina incepand din parte din spate si venind in fata cu ele.

Tacamurile au zona lor speciala, unde trebuie puse. Canile sau cestile trebuie puse cu gura in partea de jos, pentru a putea fi spalate corespunzator, dar lasati un pic de spatiu intre ele, nu le inghesuiti.

Cosul din partea superioara ar trebui sa fie folosit si pentru boluri mici sau farfurii, in timp ce in partea de jos veti pune farfurii mari, oale si tavi.

In general, asigurati-va ca vasele au suficient spatiu liber intre ele, pentru ca apa sa poata sa circule si sa le curete.

3. Foloseste un detergent potrivit

Din nou, pentru rezultate optime, asigurati-va ca folositi detergentul potrivit. De multe ori, veti avea recomandari chiar de la producatorul masinii de spalat vase, pentru tipuri de detergent ce vor aduce rezultate bune.

Share