home EVENIMENT Tobă şi Pandele, unde-s doctoratele / copiuţele tele?

Tobă şi Pandele, unde-s doctoratele / copiuţele tele?

Share

Ministrul Educaţiei a semnat ordinele de retragere a titlurilor de doctori pentru Petre Tobă şi Florentin Pandele. Primul e fost ministru al Afacerilor Interne, iar al doilea primar al oraşului Voluntari.

Ieri (n.r. miercuri) am semnat ordinele de retragere a titlurilor de doctor a domnilor Petre Tobă şi Florentin Pandele. Mai departe, e treaba domniilor lor ce vor face. Dacă vor contesta în instanţă decizia CNATDCU sau nu.

, a declarat ministrul Educaţiei. Pe 12 octombrie, CNATDCU a decis că Petre Tobă şi Florentin Pandele au plagiat. Instituţia a propus retragerea lucrărilor de doctorat.

Tobă ar fi copiat copios

Petre Tobă era pe lista demnitarilor asupra cărora există suspiciuni că şi-ar fi plagiat lucrarea de doctorat. Acesta ar fi copiat din diverse lucrări peste 250 din cele 390 de pagini ale tezei sale.

Numele acesteia e “Poliţia Română – Forţă de stabilitate şi securitate. Optimizarea managementului cooperării internaţionale în vederea combaterii ameninţărilor neconvenţionale“.

Comisia de specialitate din CNATDCU a stabilit pe 1 septembrie că ministrul nu a plagiat. Propunerea specialiştilor era de păstrare a titlului de doctor. La începutul lunii septembrie, Consiliul General CNATDCU a respins raportul comisiei de lucru.

A fost apoi întrunită o altă comisie, care a stabilit că demnitarul a plagiat.

Share