Titus Corlăţean vrea să ducă România în Grupul de la Vişegrad

Share

Pesedistul Titus Corlăţean îşi arama pe faţă şi spunece gândeşte. Politicianul ar dori ca România să se apropie de Grupul de la Vişegrad. Acesta înseamnă Polonia, Cehia, Slovacia şi Ungaria.

Armaghedonul Oligarhilor 42. Titus Corlăţean a dat banii Guvernului României oamenilor Moscovei de la Chişinău

State care subminează unitatea europeană azi, în diferite feluri. Corlăţean ar dori să spunem nu Uniunii Europene:

Noi trebuie să învăţăm să spunem şi nu, să spunem atunci când ni se servesc tot felul de subiecte pe agenda europeană.

, explică Corlăţean.

Titus Corlăţean: Ar fi cazul să nu mai fim atât de conformişti

Titus Corlăţean spune că sunt, aşadar, tot felul de subiecte, pe care…

… le preluăm aşa, de o manieră conformistă. Nu le trecem prin filtrul interesului specific al României, care nu neapărat trebuie să fie întotdeauna identic cu cel al Bruxellesului sau al Berlinului. Sau al Parisului sau al Hagăi. Avem şi noi dreptul la agenda noastră specifică.

Politicianul spune că mai sunt şi alţi parteneri:

Sunt şi alţi parteneri europeni, care sunt nemulţumiţi. Unii sunt stigmatizaţi de capitale mari sau de Bruxelles. Genul statelor central-est europene, dar, atenţie, noi aici rezonăm şi cei care vorbesc împotriva unei forme de cooperare cu Grupul Vişegrad.

Titus Corlăţean vrea România de partea stigmatizaţilor UE

Titus Corlăţean era ministru de Eterne atunci când românii din Diaspora, exact acum trei ani, au fost handicapaţi de blocarea intenţionată a votului. Azi, este cu statele controlate (cu excepţia Poloniei) de filoruşi şi de forţe antidemocraţie:

… astăzi, cel puţin unele dintre statele de acolo sunt stigmatizate, de fapt, ascund interese politice. De ce să nu lucrăm cu cei care au interese similare cu ale României în interiorul UE? De ce să nu ne susţinem interesele specifice? De ce să continui să pierd economic uriaş?

, se înteabă retoric, verbos, Corlăţean. El susţine că, frontiera româno-ungară fiind frontieră Schengen, există alte interese.

Titus Corlăţean, limbă de lemn: “Să fim mai hotărâţi!”

El se referă la situaţia TIR-urilor cu “marfă românească şi (…) cu marfă produsă în România, nu doar marfă românească”…

… dar sunt şi produse în care companiile germane, franceze, olandeze au interese, dar pentru că alte interese sunt mai mari decât interesele astea specifice, tot rămânem blocaţi. Poate că este timpul să fim ceva mai hotărâţi în abordarea acestor subiecte.

De ce să fim oare mai hotărîţi? Pentru că…

… Ne facem iluzii că stăm la masă cu cei mari, fiind mereu conformişti. Ne facem foarte mari iluzii. Am învăţat un lucru extrem de simplu, dar esenţial în relaţiile internaţionale. Atunci când ai coloană vertebrală şi ai argumente, nu aşa, isteric sau supărat, cu argumente, ţi le susţii cu demnitate, să ştiţi că puteţi căpăta respectul celuilalt.

Share