home EVENIMENT Terceanu, fraţii Becali, condamnări în Dosarul Transferurilor, la închisoare iar

Terceanu, fraţii Becali, condamnări în Dosarul Transferurilor, la închisoare iar

Share

Magistraţii ÎCCJ s-au pronunţat în dosarul în care Geanina Terceanu e acuzată că a luat în tranşe 220.000 de euro mită. Aceasta ca să-i achite pe Cristian Borcea şi fraţii Ioan şi Victor Becali în Dosarul Transferurilor.

Fosta judecătoare Terceanu a fost condamnată marţi la ;apte ani de închisoare pentru luare de mită. În acelaşi dosar, Victor Becali a fost condamnat la cinci ani şi opt luni, iar Borcea a fost achitat. Ioan Becali a primit şapte ani și patru luni!, din care i se vor scădea doi ani și şase luni, perioadă deja executată, explică GSP.

Gigi Becali a fost retinut 24 de ore pentru lipsire de libertate

Frații Becali nu vor primi un spor de pedeapsă, deși sunt condamnați în două dosare distincte. Aceasta în condițiile în care ei nu sunt considerați recidiviști. Mai precis, darea de mită a avut loc înainte să se dea decizia definitivă din Dosarul Transferurilor.

Sentinţa instanţei la Terceanu şi corupătorii acesteia

– I. Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie şi de inculpaţii Teodorovici (fostă Terceanu) Geanina, Petre Daniel Costel, Iorgovan George Antonie şi Borcea Cristian împotriva sentinţei penale nr. 225/F din 24 noiembrie 2016 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a II-a penală, pronunţată în dosarul nr. 806/2/2016.

Desfiinţează, în parte, sentinţa penală apelată şi rejudecând: 1. În baza art.289 alin.1 C. pen. cu aplicarea art.7 lit.b din Legea nr.78/2000, art.5 C. pen. şi art.396 alin.10 C.proc.pen., condamnă pe inculpata Teodorovici (fostă Terceanu) Geanina la pedeapsa de 7 ani închisoare, pentru comiterea infrac?iunii de luare de mită.

, a decis ÎCCJ, conform României libere.

Pedeapsă complementară pentru Geanina Terceanu

În baza art.67 alin.2 C. pen., aplică inculpatei Teodorovici (fostă Terceanu) Geanina pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 alin.1 lit.a (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice),

lit.b (dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat), lit.d (dreptul de a alege), lit.g (dreptul de a ocupa funcţia de judecător). ?i lit.k (dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public) C. pen., pe o perioadă de 3 ani, după executarea pedepsei închisorii, după grațierea totală ori a restului de pedeapsă. după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate.

Citeşte şi
Ambasada Danemarcei trolează subtil PSD-ALDE, cu ocazia alegerilor europarlamentare:„Va fi o duminică fierbinte.Şi după?Posibil să
Un procuror DNA a cerut, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, condamnarea fostului primar
DNA cere șapte ani și șase luni de închisoare pentru liderul PSD, Liviu Dragnea. Totul
La Curtea Supremă s-a judecat luni ultimul termen al apelului preşedintelui PNL, Ludovic Orban. Aceasta
Fostul acţionar al clubului Dinamo Bucureşti, Cristi Borcea, va rămâne în închisoare, după ce Tribunalul
Puiu Popoviciu a fost azi condamnat definitiv la şapte ani de închisoare cu executare. El
Tribunalul București a admis marți cererea de eliberare condiționată a omului de afaceri Dan Voiculescu.
Liviu Dragnea joacă la rupere. El este ferm convins că persoana lui este mai importantă
Ioan Ficior a fost condamnat definitiv miercuri de ÎCCJ la 20 de ani de închisoare.
Gheorghe Ștefan, fost primar al Piatrei Neamț, a fost condamnat la trei ani de închisoare
Share