home CORUPTIE, POLITICA Teodosie Şpagoveanu’ vrea în vizită la Mazăre, la bulău

Teodosie Şpagoveanu’ vrea în vizită la Mazăre, la bulău

Share

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a anunțat că îl va vizita în închisoare pe Radu Mazăre, fostul primar al Constanței care ispășește o pedeapsă de 9 ani în dosarul ”Retrocedărilor”.

Relația dintre cei doi a fost extrem de apropiată ajungând până într-acolo, încât Radu Mazăre a declarat public că îl iubește pe Teodosie, pe care îl consideră ”mai multe decât un prieten”.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Drumurile celor doi la cârma Constanței au început în același timp. În anul 2001, atunci când Teodosie Snagoveanu a devenit Arhiepiscopul Tomisului, Radu Mazăre era primarul Constanței de opt luni. Acest tandem a fost sudat de fostul premier Adrian Năstase, un apropiat al lui Teodosie și omul care l-a pus pe Radu Mazăre șef la PSD Constanța. Timp de 15 ani aceștia și-au legitimat reciproc statutul în fața electoratului, respectiv al credincioșilor, arată infosud-est.ro.

Teodosie a marcat simbolic începutul relației cu Radu Mazăre comparând contextul în care se aflau cei doi cu povestea lui Moise și Aaron, cei doi frați amintiți în Sfânta Scriptură drept liderii poporului evreu: „Moise pe plan administrativ și Aaron ca mare preot”. Această paralelă a fost făcută de Teodosie în Vinerea Mare din 2001, atunci când cei doi s-au întâlnit oficial pentru prima dată.

În cele din urmă, în perioada în care cei doi au condus orașul „administrativ și ca mare preot”, în Constanța numărul bisericilor s-a triplat, de la 20 la 60 de lăcașe de cult.

În vara anului 2006, CNSAS a confirmat faptul că Teodosie a semnat un angajament cu Securitatea și că a scris rapoarte despre colegii săi de liceu. La acea vreme, ziarul fondat de Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu îl apăra pe arhiepiscop vorbind despre o „vânătoare de vrăjitoare” și aloca un spațiu larg în care ÎPS Teodosie a avut ocazia să-și scuze fapta și să explice de ce a semnat angajamentul cu Securitatea: ”A fost un jurămînt de credinţă faţă de ţară, nu ca să fac rău cuiva”, declara Teodosie pentru ziarul de casă al fostului primar, arată infosud-est.ro.

Radu Mazăre a fost condamnat definitiv în dosarul ”Retrocedărilor”, la 9 ani de închisoare, și în 20 mai a fost extrădat din Madagascar, unde se afla din 30 decembrie 2017. Fostul primar al Constanței a mai fost condamnat în primă instanță în alte două spețe: 6 ani și jumătate pentru terenuri subevaluate în stațiunea Mamaia și 9 ani și 10 luni în dosarul ”Polaris”. Mai este cercetat de DNA în alte 4 dosare penale.

ÎPS Teodosie este trimis în judecată de DNA în două dosare privind fraudarea fondurilor europene. Într-unul dintre acestea, ÎPS Teodosie a fost achitat în primă instanță, iar al doilea dosar se află pe masa judecătorului Cristian Deliorga, propus de PSD la Curtea Constituțională.

Citeşte şi
Lista ruşinii: cine a girat “lucrările” marilor corupţi

Ministerul Justiţiei a publicat lista integrală a universitarilor care au girat pentru puşcăriaşii scriitori, la

Revista presei. Iliescu o vrea pe viata

~averile ilicite aproape confiscate~IPS Teodosie, urmarit penal pentru instigare la fals intelectual~Ionut Costea castiga cat

Revista presei. Schimbarea schimbarii schimbarii

Guvernul a revenit asupra deciziei de dublare a contribuţiilor sociale datorate de liber-profesionişti şi va

Ambasada Danemarcei trolează fin PSD-ALDE, de europarlamentare

Ambasada Danemarcei trolează subtil PSD-ALDE, cu ocazia alegerilor europarlamentare:„Va fi o duminică fierbinte.Şi după?Posibil să

DNA cere 15 ani de închisoare pentru fostul primar Radu Mazăre

Un procuror DNA a cerut, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, condamnarea fostului primar

DNA cere șapte ani și șase luni de închisoare pentru Liviu Dragnea

DNA cere șapte ani și șase luni de închisoare pentru liderul PSD, Liviu Dragnea. Totul

Terceanu, fraţii Becali, condamnări în Dosarul Transferurilor, la închisoare iar

Magistraţii ÎCCJ s-au pronunţat în dosarul în care Geanina Terceanu e acuzată că a luat

Ludovic Orban. Procurorii DNA cer un an de închisoare cu executare

La Curtea Supremă s-a judecat luni ultimul termen al apelului preşedintelui PNL, Ludovic Orban. Aceasta

Cristi Borcea rămâne în închisoare. Iar scade natalitatea

Fostul acţionar al clubului Dinamo Bucureşti, Cristi Borcea, va rămâne în închisoare, după ce Tribunalul

Puiu Popoviciu, şapte ani de închisoare, condamnare definitivă

Puiu Popoviciu a fost azi condamnat definitiv la şapte ani de închisoare cu executare. El

Share