home ECONOMIE TeleTrade: Fed ar putea menține dobânda la nivelul actual

TeleTrade: Fed ar putea menține dobânda la nivelul actual

Share

Cătălin Chivu, TeleTrade: FED ar putea opta astăzi pentru utilizarea retoricii şi a prognozelor şi nu pentru majorarea ratei dobânzii.

Evenimentul săptămânii: declaraţia Federal Open Market Committee (FOMC), astăzi la 20, 00
București. 16 Martie 2016.

Fed va publica declaraţia FOMC astăzi, la ora 20:00. Astfel, sistemul de bănci centrale al SUA este de aşteptat să menţină rata fondurilor federale nemodificată la mai puțin de 0,50%, în timp ce fundamentele economice sunt mai slabe decât în decembrie, când a avut loc prima majorare a ratei din ultimii 10 ani, spune Cătălin Chivu, CEO, TeleTrade.

“Piaţa se va concentra asupra prognozelor economice şi declaraţiilor din cadrul conferinţei de presă susținute de preşedintele FED, Janet Yellen, care începe la ora 20:30 şi va oferi investitorilor mai multe informaţii cu privire la încrederea Băncii Centrale în creşterea economiei SUA.”

, spune Chivu.

“Ultima conferinţă de presă a FOMC a urmat mult -aşteptatei măriri a ratei dobânzii din decembrie. Atunci, însă, măsura fiind aşteptată şi ‚inclusă în preţ’, dolarul a avut o apreciere limitată. O majorare a ratei astăzi nu este ‘inclusă în preţ, dar şansele să se întâmple sunt foarte mici.

În timp ce băncile centrale din întreagă lume au puţine opţiuni pentru a stimula creşterea economică, cu Banca Japoniei şi mai nou Banca Centrală Europeană implementând noi măsuri de stimulare prin reducerea ratelor şi/sau majorarea programelor de relaxare cantitativă, este aproape o certitudine că Fed-ul nu va majora rata la şedinţa de astăzi.”

, a adăugat Chivu.

Share