home EVENIMENT, POLITICA Principesa Margareta se visează deja regina României

Principesa Margareta se visează deja regina României

Share

Ieri ne întrebam ce s-a întâmplat cu diagnosticul de coşmar al Regelui? Este el real sau a fost numai un wishfull thinking al Margaretei? Acest diagnostic, de o duritate incredibilă, care nu se dă publicităţii în cazul personalităţilor ca Regele Mihai, nu a fost confirmat de nici o comisie medicală. Ce ascunde aceasta?

Pe 6 noiembrie 2015, Principesa Margareta a fost invitata lui Claudiu Lucaci la TVR. Lucaci este un cunoscut apropiat al lui Adrian Năstase, care, după ce l-a avut purtător de cuvânt când era premier, l-a trimis şi consul al României la New York.

Oare ne trebuie un principe străin în Casa Regală?

Cum se face că tocmai Lucaci s-a trezit să o întrebe pe Margareta despre posibilitatea revenirii României la monarhie? E de neînţeles.

Claudiu Lucaci: Sunteţi principesa moştenitoare. Vedeţi posibilă şi participarea Voastră ca o figură centrală în ceea ce urmează să fie această eventuală modificare constituţională [revenirea la monarhie – n.n.?].

Margareta: Da. Am fost crescută o persoană democratică. Sunt absolut pregătită, sunt aici. Vreau să servesc.

Să fie o glumă? “Sunt absolut pregătită, sunt aici.” Regele Mihai este în viaţă şi Margareta se gândeşte la timpurile când ar putea să devină regină? Tropăie, declarând la Televiziunea Română că e aici şi e pregătită? Incredibil. Poate să fie o simplă vorbă? Nici poveste, Margareta persistă, ca orice margaretă ce stă în apropierea unei dude.

Claudiu Lucaci e insistent (ce i-o fi venit, aşa, dintr-odată, cu monarhia constituţională? Nu-l ştiam ahtiat după regalitate…): Sunt pregătiţi [o parte dintre români – n.n.] pentru a repune în discuţie rolul monarhiei constituţionale?

Radu Duda se bagă-n seamă şi el şi sare din tufă, spilcuit: Da, cred că sunt. Numai că proiectul monarhiei este unul al societăţii şi al clasei politice, nu al Coroanei.

O, da, sigur, al societăţii, al clasei politice, blablabla. Margareta se agită: Noi suntem pregătiţi, vrem să servim Ţara cum putem, cum facem acum, cum a făcut şi în exil Regele şi cum poate să fie în viitor. Dar nu depinde numai de noi: depinde de români şi de voinţa politică.

Claudiu Lucaci nu se lasă, e persistent ca iperita: În mentalul colectiv există acest apel la autoritatea supremă, în cazul acesta la Preşedinte. Nu vă este teamă că se poate face acelaşi lucru cu un monarh?

Vă daţi seama câtă grijă are dragul de Claudiu, să nu care cumva Duda şi Margareta să fie trataţi ca preşedintele! Radu Duda răspunde, plin de idei fructifere: Există posibilitatea ca oamenii să se proiecteze aşa, dar dacă monarhia se va instaura în România, se va instaura printr-o constituţie care nu va mai fi ambiguă. În nici un caz monarhul nu va avea atribuţii care se suprapun peste cele ale liderului politic al ţării, care este premierul. Uitaţi-vă în Marea Britanie: când se alege un nou premier, rezultat al majorităţii parlamentului, el este considerat liderul politic al ţării. Nimeni nu are ideea s-o considere pe Regină liderul politic al ţării. […]

Mai reţineţi ce spuneam mai ieri, despre proiectului reginei-păpuşă aflate pe Tron, sub care şeful politic al ţării, premierul, o să-şi facă de cap, împreună cu Sistemul Ticăloşit? Despre asta vorbim. Margareta nu se lasă: Va fi şi un proces de educaţie, ceva mult mai profund […]

Aşa! Nouă ne spuneţi? Ce proces, ce educaţie! Iar… Claudiu Lucaci nu se lasă, sgârmă jăratecul: O schimbare în interiorul fiecăruia

Aceşti oameni nu pricep ce schimbare se produce în momentul de faţă în România şi în lume şi vor plăti pentru aceasta.

Citeşte şi
Televiziunea Română se confruntă cu noi acuzaţii de cenzură, izbucnite tot din cauza preşedintelui -
Lavinia Şandru, cu emisiunea „Faţa nevăzută a lumii“, de la TVR, a înregistrat cea mai
Interviu omagiu luat de Lavinia Șandru premierului Viorica Vasilica. Acesta a fost difuzat de TVR,
Televiziunea Română se întoarce la o formă de comunism târziu. Staff-ul TVR a decis să
Astăzi (şi nu a fost nevoie să mă uit în oglidă), mi-am făcut un examen
Pe Doina Gradea o cunosc de aproape 24 de ani, de când eram reporter la
Directorul general interimar al Societăţii Române de Televiziune, Doina Gradea, a fost invitată, în 20
Liberalul Gigel Ştirbu a anunţat că va sesiza CNA asupra deciziei TVR de a amâna
Conducerea TVR a decis amânarea difuzării interviului acordat de premierul Dacian Cioloş la Viaţa Satului.
Adunarea Generală a FEJ, ce a avut loc în Sarajevo, Bosnia şi Herţegovina, în perioada
Share