home CORUPTIE, POLITICA Tăriceanu e dezamăgit de tinerii care îşi aleg modelul Kovesi

Tăriceanu e dezamăgit de tinerii care îşi aleg modelul Kovesi

Share

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, spune că este dezamăgit şi are un gust amar. Motivul? Cede tineri care merg la manifestări publice, unde militează pentru ”slava instituţiilor represive ale statului”. Politicianul spune că aceşti tineri şi-ar fi ales “modele cum ar fi Kovesi sau Coldea”.

Călin Popescu Tăriceanu s-a cadorisit cu un dosar pentru fals în declarații

Tăriceanu: Îi compătimesc pe aceşti tineri

Sunt dezamăgit şi am un gust amar când văd, uneori, tineri care merg chiar la manifestări publice, unde parcă militează pentru slava instituţiilor represive ale statului, parcă şi-au ales modele cum ar fi Kovesi sau Coldea şi atâta înţeleg ei din ceea ce înseamnă o ţară europeană, o ţară liberă, o ţară democrată.

Îi compătimesc pe aceşti tineri şi compătimesc şi partidele din care fac parte, pentru că, în loc să le insufle idealuri măreţe, aşa cum poate am avut noi în momentul căderii comunismului, îi lasă să se ducă pe acest drum care este surprinzător pentru toată lumea.

, a declarat Tăriceanu, duminică, la Gala Premiilor Tineretului Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (TLDE), de la Palatul Parlamentului.

Tăriceanu vorbeşte despre libertate şi democraţie

Călin Popescu Tăriceanu a precizat că la baza oricărei societăţi se află libertatea şi democraţia:

Mă uit în Statele Unite, mă uit în Europa, recent m-am uitat în Spania şi am văzut tineri care ies în stradă să manifesteze pentru libertate, pentru drepturi individuale, pentru democraţie. Acestea sunt valorile care au construit lumea liberă şi prosperă şi pentru care vă chem să militaţi şi voi în continuare, cu convingere, cu putere.

Nu putem să construim o Românie a prosperităţii fără libertate. (…) La baza oricărei societăţi se află libertatea şi democraţia. (…) Nu mi-am imaginat că, după 30 de ani, unii se întorc la vechile obiceiuri şi mentalităţi caracteristice comunismului. (…)

România a trăit mulţi ani, 45 de ani, în teroare, în frică, în lipsuri şi cu toţii am sperat să construim o Românie mai bună, mai liberă şi mai prosperă şi acestea sunt idealurile care ne unesc pe toţi.

Share