Iohannis: Guvernul mai are bani de salarii şi pensii până la sfârşitul anului?

Share

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că Executivul trebuie să explice dacă mai are bani pentru pensii şi salarii până la finalul anului. De asemenea, a întrebat Guvernul ce are de gând să facă cu Pilonul II, în contextul discuţiilor din ultimele zile.

Floricica Dansatoarea către Klaus Iohannis: “Pă toţi din PSD să-i daţi jos!”

Iohannis: Mai aveţi bani până la sfârşitul anului?

Revenind, Klaus Iohannis a afirmat că “până și cei de la PSD se contrazic între ei: ba se suspendă (n.n.: Pilonul II), ba nu, ba există un proiect, ba nu. O harababură totală. Lumea își pune întrebarea: de ce s-a creat această incertitudine din partea PSD? Ce urmăresc? Oare nu s-au înțeles între ei? Greu de crezut”

Apoi, Iohannis a afirmat:

Cred că Guvernul și PSD trebuie să răspundă clar și documentat la 2 întrebări:
1. Ce aveți de gând cu pilonul II de pensii? Clar, răspicat, cu argumente.
2. Mai aveți bani pentru pensii și salarii până la sfârșitul anului?

Iohannis către guvernanţi: Clarificaţi odată ce vreţi să faceţi cu Pilonul II

Am observat, recunosc cu multă îngrijorare, ce se întâmplă şi nu numai de acum, cred că că vă amintiţi a fost investirea nu ştiu cărui guvern PSD, că au fost multe, cred că Guvernul Tudose, când exact înainte de depunerea jurământului, în cadrul audierilor în Parlment, cineva (Ionuţ Mişa – fostul ministru de Finanţe – n.r.) a făcut afirmaţia că se desfiinţează Pilonul II. Iată că de atunci a apărut aşa un fel de ping pong de declaraţii.

Ba se desfiinţează, ba nu se desfiinţează, ba se naţionalizează, ba nu se naţionalizează, ba se suspendă, ba nu se suspendă. Este foarte, foarte îngrijorător. Această abordare este deja la limita unei guvernări dilentante foarte toxice. Îi somez pe guvernanţi să-şi revină, să clarifice odată pentru totdeauna care este intenţia lor legată de Pilonul II.

, a spus Klaus Iohannis.

Share