home POLITICA Tăriceanu întoarce pe dos iarăşi teoria cu atacul “statului paralel”

Tăriceanu întoarce pe dos iarăşi teoria cu atacul “statului paralel”

Share

Călin Popescu Tăriceanu întoarce iar cu susul în jos toată teoria cu “statul paralel”. Există un asalt, susţine preşedintele Senatului, „dat de statul paralel, de cei care au ajuns să fie corupţi de putere”. Liderul ALDE susţine că formaţiunea pe care o conduce a purtat în ultimii ani o bătălie continuă cu „statul paralel”.

Călin Popescu Tăriceanu citează din Iosif Visarionovici Stalin

Aberaţii şi răsturnarea realităţii cu Călin Anton Constantin Popescu Tăriceanu

Acest asalt care este dat de statul paralel, de cei care au ajuns să fie corupţi de putere şi care vor să aibă controlul butoanelor, este unul consistent. Şi acest asalt se manifestă şi în ţară şi vedem că a început să se manifeste din ce în ce mai puternic şi în străinătate.

, a afirmat Tăriceanu. El susţine că…

ALDE, ca partid liberal, a purtat în ultimii ani o bătălie continuă cu statul paralel. Pentru că eu cred că esenţa unei ţări democratice şi liberale este respectul fără nici un fel de concesie pentru drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor.

Tăriceanu, despre atacul nelegiuiţilor asupra statului de drept cu mijloace democratice

Şi am făcut acest lucru cu armele democratice care stau la dispoziţia noastră. Adică dezbaterea şi votarea unor legi care să împiedice abuzurile sau organizarea unor dezbateri cu participarea asociaţiei magistraţilor.

Pentru că adevărul este că majoritatea acestora sunt oameni oneşti. Care atrag ei înşişi atenţia asupra influenţei nefaste a sistemului paralel.

, a declarat liderul ALDE, într-o conferinţă de presă. Aceasta a fost ocazionată de lansarea unui program păstorit de Daniel Dragomir. Despre care Tări spune că e nevinovat. EL ştie mai bine decât procurorii.

Vârful aisbergului

În opinia acestuia, o serie de informaţii – între care cele legate de renunţarea din partea autorităţilor la protecţia SPP sau excluderea din magistratură a unui procuror – nu sunt „decât vârful aisbergului”:

Câţi români sunt victimele abuzurilor, fără ca noi să ştim până unde se întind în final tentaculele statului paralel? Pe zi ce trece vedem din ce în ce mai multe piese ale unui puzzle imens. Care apar la suprafaţă şi ele ne oferă o imagine îngrijorătoare a României de astăzi.

Un stat în care abuzurile sunt la ordinea zilei. Un regres imens în ceea ce priveşte respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor. Dacă este să iau ca reper chiar anul 1990, când încă Securitatea, la începutul acelui an, era extrem de prezentă în minţile noastre şi nu numai. (…)

Trăim astăzi într-o Românie care mi se pare un fel de ţară sub asediu şi asediul nu este al oamenilor politici care votează legile justiţiei, după o lungă dezbatere care a durat luni şi care a fost distorsionată ca acţiune. (…) Lupta împotriva corupţiei n-are nici o legătură cu legile de organizare ale Justiţiei.

Realitatea este că Tăriceanu tocmai a dat semnalul atacului

Călin Popescu Tăriceanu a dat semnalul atacului asupra statului de drept. El va începe imediat, în zilele următoare. Nelegiuţii sunt disperaţi. Orice au făcut ei până acum a fost absorbit în şuruburile de reglaj ale sistemului.

Aşa că infractorii şi colocatarii lor s-au decis să demonteze şuruburile sistemului. Tăriceanu are insolenţa să afirme că Bruxelles, Comisia Europeană, prin Jucker şi Timmermans, sunt statul paralel. De asemenea, că Departamentul de stat al SUA e statul paralel.

Practic, Călin Anton Constantin Popescu ş.a.m.d. devine un fel de nord-coreean în Uniunea Europeană. Împreună cu Liviu Dragnea şi ceilalţi domni care conduc astăzi România.

Citeşte şi
Secretele guvernului mexican. Mayaşii şi Apocalipsa 2012

Apocalipsa 2012 şi mayaşii. Toate teoriile vor fi răsturnate de secretele guvernului mexican, care a Read more

Uciderea lui Osama a nascut “Marea Martirului”

Un important intelectual musulman britanic spune ca locul unde a fost aruncat Osama in Marea Read more

Revista presei. SOV, blocat in Romania

Sorin Ovidiu Vîntu nu are voie să părăsească ţara, pe toată durata procesului de favorizare Read more

5 teorii despre absenta lui Geoana la dezbaterea Antonescu-Basescu (Times.ro)

Privind la televizor sambata seara, in loc sa faceti ceva mai bun, de exemplu sa Read more

Cristian Diaconescu: Tăriceanu, CCR şi PSD vor să slăbească statul!

Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, lansează acuzaţii grave la adresa liderilor ALDE şi PSD, Read more

Tăriceanu: „Apogeul incompetenței acestui guvern s-a întâmplat ieri”

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, aduce critici dure la adresa Guvernului Orban, pentru faptul că Read more

S-a umflat grija-n Tăriceanu: “Am avea nevoie de 10 milioane de măști de protecție!”

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că este nevoie de circa 10 milioane de măşti Read more

Violeta Alexandru despre Tăriceanu: Unii ies din politică foarte urât

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, are o replică scurtă pentru Călin Popescu Tăriceanu, după ce a Read more

Tăriceanu, caustic. “Spui că ai diabet sau cancer, nu eşti la modă”

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a povestit pe Facebook despre un prieten care a fost Read more

Tăriceanu: Guvernul are idei tâmpite. Soluţia – moţiunea de cenzură!

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, îi solicită premierului Ludovic Orban să prezinte Parlamentului un plan, Read more

Share