Tăriceanu: Klaus Iohannis nu vorbeşte bine limba română

Share

Preşedintele ALE, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că şeful statului vorbeşte prost limba română şi că are un vocabular redus, de numai „30-40 de cuvinte româneşti”.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Într-un nou atac lansat la adresa lui Iohannis, Tăriceanu lansează o altă acuzaţie, cu un puternic iz xenofob.

„Trebuie să fii mult prea naiv să crezi că, atunci când te numeşti Klaus, când ştii vreo 30-40 de cuvinte româneşti şi pe alea le spui cu accent, când citeşti cu greu şi cu pauze mari textele scrise de alţii, ai avea vreo şansă să ridici stindardul ultranaţionalismului”, a scris Tăriceanu, pe Facebook, încercând să explice de ce Iohannis a atacat PSD, pe tema Ţinutului Secuiesc.

„Eu cred că alta este sămânţa acestei ieşiri. Eu cred că dl Iohannis şi ‘Guvernul Meu’ au ajuns la concluzia că nu ştiu cum să gestioneze criza medicală şi mai ales nu au idee cum să repornească economia. Şi, atunci, vor să se spele pe mâini, vor să iasă din capcana în care au intrat singuri şi în care, din păcate, ne-au băgat pe toţi. Adică vor să o şteargă de la guvernare. Dar nu vor să plece cinstit, spunând: dragi români, atât am putut, atât ne-am priceput! Ne pare rău că nu am ascultat când ne-aţi spus, în februarie şi martie, să o lăsăm baltă cu anticipatele, pentru că se adună nori de furtună. Am greşit şi vrem să plecăm!

În loc să fie corecţi şi oneşti, vor să găsească o soluţie şmecherească, şi anume să fie daţi jos pe un fals motiv naţionalist şi de o majoritate pe care în prealabil au pictat-o ca fiind apropiată de Budapesta.

Dacă acesta e motivul acestei declaraţii agresive, se poate rezolva ca dl Iohannis şi Guvernul lui să plece şi fără să declanşăm războaie”, a mai spus Tăriceanu.

Share