home CORUPTIE, POLITICA Tăriceanu: Iohannis vrea mai mult de două mandate de preşedinte!

Tăriceanu: Iohannis vrea mai mult de două mandate de preşedinte!

Share

Alegerile legislative sunt tot mai aproape, iar Călin Popescu Tăriceanu dă semne tot mai acute de delir discursiv.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că președintele Klaus Iohannis dorește să modifice Constituția în interes propriu, pentru a obține mai multe mandate de președinte.

„Nu știu dacă ați urmărit aseară conferință de presă a dlui Iohannis, dar dacă nu, aș spune că nu ați pierdut ceva, pentru că mai nou vorbește mult, fără să spună nimic.

Dar ieri a fost totuși ceva. Întrebat de un jurnalist cum explică atacurile repetate ale lui Ludovic Orban la adresa judecătorilor Curții Constituționale, dl Iohannis a confirmat că are în vedere o ‘reașezare constituțională’.

În alte cuvinte este vorba de modificarea Constituției României, modificări care să le permită PNL-iștilor să pună noi judecători la CCR, să schimbe Avocatul Poporului și în general să politizeze cu oameni din propriul partid toate instituțiile publice.

Eu cred că în spatele acestei modificări de Constituție se mai ascunde ceva: dorința dlui Iohannis de a se mai bucură de noi mandate prezidențiale în care să aibă toată puterea: Guvernul lui, Parlamentul lui, Justiția lui, CCR-ul lui, Avocatul Poporului etc. Or acest lucru nu se poate face fără o modificare a Constituției României!

Iată un nou motiv pentru a vota Pro România! Noi nu vom acceptă instalarea unui dictator! Nouă nu ne este frică de Iohannis și Orban și nici nu facem înțelegeri pe sub masă cu ei!”, a scris Tăriceanu, pe Facebook.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că este de acord cu o reformare a CCR, însă prioritatea acum este repararea Legilor Justiției.

„Premierul a vorbit de o reforma a CCR. Considerați că se impune o reforma a CCR în ce privește componentă curții sau o reforma mai largă?”, a fost întrebat președintele de o jurnalistă la conferință de presă.

Iohannis a adus aminte de modul în care CCR a blocat alegerile anticipate și a promis că CCR va fi „modernizată”.

„Cu siguranță, acum trebuie să ne ocupăm, dacă vorbim despre legislație, prima dată despre legile justiției, care trebuie reformate. Asta este etapă în care ne aflăm acum, dar am putut să vedem cu toții că de fapt este nevoie de o modernizare a Constituției.

Am avut situații care nu au avut soluții constituționale simple, unele nu au avut deloc soluții, va amintesc doar de situația alegerilor anticipate care ar fi fost foarte bune pentru a putea intră cu un Guvern nou, cu un Parlament nou validat proaspăt de cetățeni în această etapă extrem de complicată, nu s-a putut și cu siguranță atunci când Constituția va fi modernizată este nevoie și de o modernizare a capitolului care se referă la Curtea Constituțională”, a declarat Iohannis.

Share