Tăriceanu: „Iohannis ne-a împărțit în ciume de diferite culori”

Share

Călin Popescu Tăriceanu a reacţionat nervos după ce Klaus Iohannis a făcut un apel către Parlament „să adopte urgent cadrul de care este nevoie, pentru că autorităţile să acţioneze pentru protejarea sănătăţii oamenilor”.

„Ce ironie tristă să auzim apeluri la unitate de la cel care este responsabil de marile falii din societatea românească, de împărţirea noastră în ‘ciume’ de diferite culori”, afirma Tăriceanu.

„În loc să vină în fata Parlamentului unde să prezinte romanilor informarea cu privire la instituirea stării de urgenţă, dl Iohannis a preferat să stea în confortul de la Palatul Cotroceni. Doar el şi prompterul lui. Noi, la ALDE, credem că subiectul crizei de coronavirus este mult prea important şi cu implicaţii mult prea vaste să fie expediat printr-un document scris pe colţul mesei de nişte consultanţi ai Preşedintelui.

Sperăm că dl Iohannis va profita de faptul că Parlamentul este în sesiune extraordinară şi nu va evita să se prezinte în faţa lui. Toţi romanii sunt interesaţi să afle de ce Preşedintele şi Guvernul Său au reacţionat atât de târziu la această criză, de ce alegerile anticipate au fost mai importante decât sănătatea publică şi ce fel de concluzii tragem din această politizare excesivă a unei crize de sănătate!

Sfidarea Parlamentului şi a românilor continua să fie îndeletnicirea de bază a dlui Iohannis. Păcat! Era un moment bun să vedem un Preşedinte al tuturor şi nu doar unul al partidului de guvernământ! Vocea lui ne cere unitate, în vreme ce faptele ne arată că pentru dl Iohannis nu contează decât el şi partidul lui! Ce ironie tristă să auzim apeluri la unitate de la cel care este responsabil de marile falii din societatea românească, de împărţirea noastră în “ciume” de diferite culori, de instigare împotriva opoziţiei şi a altor instituţii ale democraţiei!|, a reacţionat Tăriceanu după discursul preşedintelui.

Preşedintele a lansat un apel la unitate în lupta împotriva pandemiei.

„În spiritul Constituţiei, fac un apel la colaborare loială între instituţiile fundamentale ale statului. Acum nu este momentul disputelor politice şi al orgoliilor. Interesul comun al tuturor, în acest moment, trebuie să fie, mai presus de orice, salvarea vieţii romanilor şi protejarea cetăţenilor ţării noastre. În astfel de momente de cumpănă pentru o întreagă ţară, politicienii din toate partidele trebuie să fie la înălţimea funcţiilor deţinute.

Vedem permanent în ultimele săptămâni tot felul de contre şi dispute despre o măsură sau alta. România şi romanii au nevoie din partea politicienilor nu doar de verva discursurilor politice, uneori subsumate interesului de campanie, ci de argumente raţionale, solide, de disponibilitate de a asculta experţii din domeniu şi de a găsi soluţiile cele mai bune pentru societate.

Este nevoie ca împreună, uniţi, autorităţi, politicieni, jurnalişti, societate civilă, dincolo de viziunile care ne despart, să transmitem cetăţenilor un mesaj unitar. Virusul este real, nu are culoare politică, nu poate fi interzis prin lege şi nici nu dispare de la sine prin simpla negare a existenţei lui. De aceea, fac un apel la Parlament să adopte urgent cadrul de care este nevoie pentru că autorităţile să acţioneze pentru protejarea sănătăţii oamenilor”, a spus Iohannis.

Share