home ECONOMIE, POLITICA Tariceanu intoarce macazul: taxa pe CO2 la teava de esapament!

Tariceanu intoarce macazul: taxa pe CO2 la teava de esapament!

Share

Nici nu am apucat bine sa postez precedentul text, in care sustineam inca din titlu ca Guvernul este strans cu usa din cel putin doua parti – presiunile Comisiei Europene si initiativa Realitatea TV, ca faptul se verifica, pentru ca prim-ministrul a cedat.

Pe TVR1, la emisiunea moderata de Luca Niculescu, premierul a anuntat ca a cerut Ministerului Mediului sa puna la punct o noua lege. De fapt, a cerut-o de vreo doua sau trei saptamani. Prin aceasta, taxa auto, taxa fiscala in prezent, ar urma sa fie transformata intr-o veritabila taxa de mediu, in functie de emisia de bioxid de carbon la teava de esapament, intr-un moment cand pana si bebelusii cu suzeta ajunsesera sa-i ceara premierului sa faca aceasta.

Trebuie sa intelegem ca aceasta schimbare de directie poate sa nu reprezinte nimic, daca nu se ajunge la promulgarea legii pe care pasamite o pregateste acum Ministerul Mediului. De asemenea, este foarte important sa intelegem ca initiativa Realitatea TV trebuie sa mearga pana la capat.

Iata ce inseamna aceasta:

Taxa auto poate fi eliminata printr-o initiativa legislativa cetateneasca. Sunt necesare 100.000 de semnaturi, din cel putin un sfert din judetele tarii, in fiecare judet reprezentat fiind necesare minimum 5.000 de semnaturi.

Dupa publicarea in Monitorul Oficial, initiativa intra in discutia Parlamentului, unde va fi votata. Daca parlamentarii voteaza in favoarea initiativei cetatenesti, presedintele promulga legea de eliminare a taxei.

Citeşte şi
Rapid Bucureşti este probabil echipa cu cea mai veche tradiţie din România, cu o istorie
OTV, Kanal D şi 10 TV au înregistrat cele mai multe greşeli de folosire a
~iPhone stie cand e cutremur~piata tv central-est europeana~topul companiilor profitabile~febra aurului. Pana cand?~permis auto fals
Taxa pe poluare prevăzută de legislaţia română, astfel cum a fost modificată inclusiv în decembrie
~fanfaronul Oprescu~Oprisan ingrasa BGS~taxa auto pentru orice~BNR inaspreste creditarea in valuta~de ce avem explozie de
Cea mai mare schimbare pe care o introduce noua lege este plata taxei de poluare
~Romtelecom-Cosmote ar putea deveni cel mai tare operator telecom~tot mai multe banci straine vor sa
~Monica Macovei va candida la Primaria Generala?~Ford produce minuscul la Craiova~OTE renunta la achizitia pachetului
~Popa cere rejudecarea dosarelor FNI si FNA~Efectul Fukushima - vin asiaticii la Cernavoda~situatia din Grecia
~Base vrea sa vada "Blonda, chiorul si piticul"~Patriciu da cu paru-n USL~Guvernul cauta resturile taxei
Share