Tăriceanu, de sub pragul electoral: Iohannis să pună premier de la PSD!

Share

Călin Popescu Tăriceanu nu mai vorbeşte, piuie, de când a căzut sub pragul electoral şi a fost trimis de electoral în derizoriu.

Senatorul Călin Popescu Tăriceanu consideră că propunerea de premier trebuie să vină în mod normal din partea partidului care a obținut cel mai mare scor.

Președintele Klaus Iohannis trebuie să respecte Constituția și votul cetățenilor. Tăriceanu atrage atenția că șeful statului „nu are dreptul discreționar de a numi premierul pe care îl place, pe diferite considerente”.

„Președintele trebuie să respecte Constituția, așadar trebuie să convoace partidele la consultări și, în mod normal, partidul care a luat cel mai mare scor trebuie să fie partidul care face propunerea de premier.

Președintele, conform Constituției, nu are dreptul discreționar de a numi premierul pe care îl place pe diferite considerente, probabil politice, sau altele decât cele politice. El trebuie să respecte votul cetățenilor. (…) Președintele este obligat să respecte legea și rezultatul votului (…).

Partidele care au intrat în Parlament, toate, într-un fel sau altul, sunt mai mult sau mai puțin calificate să poată accede într-o formulă majoritară. Vom vedea care este această formulă, după ce vor începe discuțiile între partide, pe baza rezultatelor certe”, a afirmat Tăriceanu.

El a apreciat că „rezultatele exit-poll-urilor sunt dătătoare de speranțe” și a punctat că urmează „faza complicată” a numărării voturilor.

Călin Popescu Tăriceanu a candidat pe primul loc, pe lista pentru Senat a Pro România, în București. Numărătoarea parțială a voturilor arată că Pro România nu are șanse să intre în Parlament.

Share