home POLITICA Tăriceanu anunţă atacul sistemului corupt asupra Justiţiei

Tăriceanu anunţă atacul sistemului corupt asupra Justiţiei

Share

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a dat semnalul atacului final asupra statului de drept. Acesta se concretizează într-un atac concertat asupra Justiţiei, ce va începe săptămâna viitoare.

Dobrovolschi către Tăriceanu: sunteţi rupt de realitate!

Atacul a fost lansat pe Facebook de politicin, în calitate “de președinte al Alianţei Liberalilor şi Democraților din România ALDE”. El aminteşte că a semnat “în ziarul Cotidianul, acum câteva zile, poziția mea și a partidului privind proiectele legilor Justiției”.

Aşa-zisul “ziar Cotidianul” este o umbră hâdă a fostei mari publicaţii de dreapta a lui Ion Raţiu. Azi, este controlată de jurnalistul ultrareacţionar Cornel Nistorescu. Legila Justiţiei urmează, spune Tăriceanu, “a fi dezbătute și adoptate în Parlament”.

Tăriceanu şi discursul despre aşa-zisul “stat paralel”

“Am anticipat în acel text că „statul paralel” și mercenarii acestuia vor exercita presiuni publice de tot felul”, spune preşedintele Senatului. EL spune că acest aşa-zis “stat paralel” lucrează…

… pentru blocarea adoptării acestor legi sub diverse pretexte. Cred că nu surprinde pe nimeni că previziunea mea s-a adeverit, atacurile lor necesitând o replică extrem de hotărâtă.

Urmează deci “o replică foarte hotărîtă”. Ştim ce se petrece de obicei şi cum arată astfel de replici foarte hotărâte. Tăriceanu afirmă existenţei unei “situații generale de netolerat, create de «statul paralel» și a dependenței Justiției față de un grup ilegitim”.

Componența acestuia “a devenit notorie, după dezvăluirile din comisiile parlamentare abilitate”. Comisie parlamentară creată de majoritatea toică PSD – ALDE exact pentru a ajunge la acest rezultat. Aici şi acum.

Tăriceanu: Ne interesează modificarea Legilor Justiţiei

“Pe noi ne interesează modificarea legilor Justiției pentru a accelera demantelarea «statului paralel»”, spune Călin Popescu Tăriceanu. Aceasta “pentru ca grozăviile puse în operă de indivizii care au format «statul paralel» să nu se mai repete”.

Liderul ALDE spune că modificările haotice, făcute de PSD – ALDE, ar fi “modificări de substanță la Legile Justiției”. De asemenea, că ele “vor duce la o Justiție independentă de politic și la o mai mare responsabilizare a magistraților”.

Aceasta ar genera “un tip de război întâlnit de regulă în regimurile dictatoriale, gen «republica procurorilor»”. Aşa începe Tăriceanu prelucrarea realităţii răsturnate care se predică românilor de 10 ani.

Republica Borfaşilor e stat de drept, statul de drept e regim dictatorial

De o parte, sunt forțele care militează pentru un stat de drept și pentru respectarea drepturilor omului. De cealaltă parte, se află indivizii pentru care menținerea controlului asupra Justiției este vitală. (…) dispariția „statului paralel” echivalează cu propria lor dispariție din viața publică. (…) cu consecința obligaţiei de a da socoteală în fața instanțelor pentru fărădelegile comise.

Este fresca perfectă ticluită de un om care stă cu capul în jos şi ne propune şi nouă să facem la fel. Astfel, Tăriceanu susţine că…

… indivizii care compun și se luptă pentru supraviețuirea „statului paralel” sub pretextul luptei anticorupție, dețin pârghii importante ale unor instituții de forță și ale media și se află la comanda unei adevărate armate de mercenari bine instruiți și plătiți cu mijloace financiare obținute ca urmare a unor fapte de corupție și felurite ilegalități.

Atac la preşedintele României

Klaus Iohannis, preşedintele României, aproape nu iese public şi nu se exprimă nicicum. Şi totuşi, Tăriceanu spune că…

Toate acestea se petrec sub patronajul președintelui României care urmărește două obiective personale.

Prima ar fi “!obținerea unui nou mandat la Cotroceni și trecerea în uitare și prescrierea ilegalităților comise”. Când? “(…) în perioada când deținea funcția de primar al Sibiului”. Acum, pe de o parte îl izolează la Palatul Cotroceni, ăi iau din atribuţii, legiferând în consecinţă, pe de altă parte, prin Tăriceanu, susţin că…

… după trei ani la Cotroceni, realizările sale (n.n.: ale lui Klaus Iohannis) sunt undeva spre zero. Singura sa șansă la un nou mandat este perpetuarea dependenței Justiției față de „statul său paralel”. Cu alte cuvinte, conducerea României cu cătușe, dosare fabricate și alegeri măsluite prin metode sofisticate.

Sterilizarea sistemului judiciar

“Voi, magistraţi, aplicaţi ceea ce legiferăm noi” – este mesajul transmis de sistemul corupt în ultimele săptămâni. Primul vector al acestui mesaj a fost ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Acum, se exprimă preşedintele Senatului:

Am citit zilele acestea mai multe abordări politice pe tema modificărilor legilor Justiției din partea unor personaje cu funcții importante în cadrul puterii judecătorești: președinta ÎCCJ, Cristina Tarcea, procurorul-general, Augustin Lazăr, câțiva membri ai CSM ș.a.m.d.

Pentru moment, las la o parte că intervențiile lor politice sunt neavenite, fiind incompatibile cu statutul de magistrat și las la o parte că și-au arogat atribuții neconstituționale prin imixtiunea în activitatea Parlamentului.

Tarcea, Lazăr, CSM, “partizani ai Noii Securităţi”

Călin Popescu Tăriceanu se întreabă retoric:

Întreb totuși retoric: ce fel de oameni de Drept sunt cei menționați, dacă ei s-au transformat în partizanii Noii Securități marca Coldea-Maior, ai „statului paralel” și ai uzurpării puterii politice legitimate la alegeri? Sunt ei oameni ai Dreptului, când militează în continuare explicit sau implicit pentru dosare fabricate de echipele mixte Coldea-Kovesi în care au fost cooptați și unii judecători?

Sau când acționează complice la compromiterea unor politicieni nedoriți prin scurgeri de informații de la DNA către presă și la falsificarea unor probe? Mai pot avea ei calitatea de magistrați, când încurajează direct sau indirect activitatea grupurilor de lucru clandestine, o adevărată mafie, la care participau politicieni, procurori, înalți responsabili ai SRI, judecători și mercenari din așa-zisa presă?

Sau când contribuie la eliminarea unor candidați din competițiile electorale cu ajutorul cătușelor și propagandei cu dosare false și mai cu seamă când sunt complici la distrugerea vieții și carierei unora condamnați pe nedrept?

 

Citeşte şi
Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, sustine ca a iesit de la guvernare pentru ca premierul
Cristian Tudor Popescu a avut o reactie foarte dura la adresa lui Calin Popescu Tariceanu,
Călin Popescu Tăriceanu a declarat că Laura Codruța Kovesi este caracterizată de ”mediocritate profesională, slugărnicie
Unii alde PSD, care s-au rupt din oportunism diferit de cel al şefului, îşi fac
Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că șeful statului a fost complet pe lângă subiect în
Calin Popescu Tăriceanu, a carui formatiune a ramas in afara Parlamentului European din cauza scorului
Călin Popescu Tăriceanu s-a răzgândit şi va candida totuşi la alegerile prezidenţiale de la finalul
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, menţionează, în ultima declaraţie de avere, completată în iunie 2019,
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, anunţă că referendumul pe justiţie ar putea fi anulat, întrucât
Călin Popescu Tăriceanu a declarat luni, în plenul Senatului, în timp ce încerca să-și convingă
Share