home POLITICA SURSE Swoboda către Ponta: Demisionezi sau PSD out din PSE

SURSE Swoboda către Ponta: Demisionezi sau PSD out din PSE

Share
Hannes Swoboda afişându-se cu Victor Ponta în iunie 2012, pe când susţinea prezenţa acestuia la Consiliul European, înainte de lovitura de stat eşuată din iulie.
Hannes Swoboda afişându-se cu Victor Ponta în iunie 2012, pe când susţinea prezenţa acestuia la Consiliul European, înainte de lovitura de stat eşuată din iulie.

Surse credibile au declarat pentru Starea Presei că Hannes Swoboda i-ar fi comunicat lui Victor Ponta următoarele alternative personale de urmat, pe care le are la dispoziţie în acest moment: demisionează din funcţia de prim-ministru sau Partidul Social Democrat va fi exclus din Partidul Socialiştilor Europeni (PSE).

Hannes Swoboda este liderul PSE. Motivul supărării sale extreme este că, după lovitura de stat eşuată de anul trecut, el şi confraţii săi din PSE s-au pus chezaşi pentru Ponta şi PSD că aceștia vor respecta statul de drept şi valorile europene.

HotNews: Hannes Swoboda neagă “un zvon absurd” că îi cere demisia lui Victor Ponta

un comentator pe Twitter la postarea lui Swoboda: “@Hannes_Swoboda Yes it’s absurd, normally you should demand @Victor_Ponta’s head, not resignation 🙂

Or, în acest moment Swoboda este în pole position pentru a deveni noul preşedinte al Parlamentului European, dacă după alegerile europarlamentare PSE va deţine majoritatea în PE, acum deţinută de PPE.

Aşadar, miza PSE este uriaşă şi Partidul Socialiştilor Europeni este pe cale să piardă pe mâna lui Ponta din România şi a PSD-ului său cu apucături de sorginte chino-putiniană.

Aceleași surse ne-au declarat că în acest moment Liviu Dragnea stă în block-starturi, pregătindu-se pentru funcţia de prim-ministru ad-interim.

Aşa se explică faţa albă cu pete violacee deţinută de Eugen Nicolicea, debusolarea din PNL, cu Crin Antonescu mai inconsistent ca oricând, ca şi no commentul altor lideri sau miniștri USL.

Share