home EUROVISION, EVENIMENT Suedia in Eurovision (2). De ce esueaza suedezii de cativa ani?

Suedia in Eurovision (2). De ce esueaza suedezii de cativa ani?

Share

~Adrian Lupescu, Cluj~

In continuare voi incerca sa explic de ce cred eu ca aceasta tara, cu o veche traditie in Eurovision, a esuat lamentabil la editiile precedente si voi prezenta si versiunea organizatorilor suedezi, care dau vina pe armoniile ABBA, ce bantuie piesele care ii reprezinta pe suedezi in cel mai mare concurs de muzica al Europei.

foto: SchlagerQueen

Anul 2008. Charlotte Perrelli castiga pentru a doua oara in cariera Melodifestivalen, cu melodia Hero, scrisa de Fridrik Kempe si Bobby Ljunggren, clasandu-se pe locul doi la televoting si pe locul intai in preferintele juriilor internationale.

Dupa un turneu hard de promovare (vizitand nu mai putin de 15 tari) si cateva operatii estetice, diva suedeza ajunge in capitala Serbiei in pozitia de megafavorita a publicului, pe buna si pe mare dreptate, intrucat avea o melodie foarte buna atinsa si aceasta de sindromul ABBA.

foto: ESCforum (click to enlarge, to see the alien)

Perrelli termina semifinala pe locul 12, este trimisa in finala concursului (dupa cum spuneam si in postarea precedenta) de catre juriul de specialitate, alaturi de doi dusmani de moarte.

Primul se numeste Ani Lorak, reprezentanta Ucrainei,o tipa cu o voce foarte buna si cu un cantec de aceeasi factura cu piesa suedeza, dar mai putin reusita decat aceasta. Cel de-al doilea dusman al Charlottei este chiar infatisarea sa, dusman pe care nu avea cum sa il invinga decat doar daca-si punea un sac pe cap.

(va urma)

Share