home EUROVISION, EVENIMENT Hero, Charlotte Perrelli (Eirovision 2008, Suedia)

Hero, Charlotte Perrelli (Eirovision 2008, Suedia)

Share

Charlotte Perrelli din Suedia “se sperie” putin de scena, la inceput de tot, si calca pe voce putin de tot, apoi isi revine si canta perfect. Este o piesa tipica de succes pentru Eurovision Song Contest si, dupa parerea mea si dincolo de gusturile mele, este favorita la castigarea concursului din acest an.

De ce am scris “dupa gusturile mele”? Tocmai pentru ca ABBA este una dintre formatiile mele de suflet, iar aceasta piesa sufera de “sindromul ABBA”, ca multe altele cu care ne-au obisnuit suedezii. Paranteza: cei de la Biondo au aceasta calitate, ca piesa lor, “Shine”, nu este bolnava de ABBAmanie, iar lucrul acesta trebuie spus clar: este greu, dupa ABBA, in Suedia, sa faci pop si sa fii neatins de sindromul pomenit.

Pe de alta parte, merita sa pomenim de MusikFestivalen, care dupa parerea mea a fost cel mai bun concurs Eurovision national de anul acesta, prin calitatea deosebita a pieselor care s-au prezentat in concurs, in numar foarte mare.

Cu totul alta parere am despre piesa Turciei, cu Mor Ve Otesi cantand piesa “Deli”. Orice ar spune oricine, afirm ca muzica dance-pop nu poate fi scrisa niciodata intr-o gama minora armonica. Mi s-au strepezit timpanele. Nu merge, pur si simplu.

Expozitia acestei piese are exact aceasta caracteristica, este scrisa in gama minor armonica si poate ca va avea sau are succes in Turcia, dar mie nu-mi place. Pe de alta parte, trebuie sa recunosc ca trupa care canta este formata din instrumentisti foarte buni, iar refrenul este frumos si are “strigat”.

Dupa care, la strofa, piesa revine pe aceeasi meteahna muzicala care ma racaie la creier… Nu-mi place, si gata!

Share