SUA ar trimite Ucrainei kituri pentru bombe inteligente

Share

Statele Unite ar urma să trimită Ucrainei kituri pentru transformarea bombelor clasice în misile inteligente.

Administrația Biden plănuiește să trimită Ucrainei kituri pentru transformarea muniţiei clasice neghidate în bombe inteligente.

Este vorba despre echipamente electronice avansate, care transformă munițiile aeriene în bombe de ultimă generaţie.

Acestea sunt capabile să lovească poziții militare rusești, cu un grad ridicat de precizie, potrivit unor înalți oficiali americani citați de The Washington Post, via HotNews.

Kiturile conțin dispozitive de poziționare globală pentru precizie și pot fi folosite pe o varietate de arme, creând ceea ce Pentagonul numește Joint Direct Attack Munition (muniţie de atac direct comun) sau JDAM.

Armata americană a folosit această tehnologie pe bombe de până la 2.000 de kilograme, de obicei pe avioane de bombardament și avioane de luptă.

Nu este clar dacă președintele Biden sau oricare dintre consilierii săi în securitate națională au aprobat transferul tehnologiei către Ucraina.

Sursele cotidianului american au declarat sub rezerva anonimatului că nu știu dacă forțele ucrainene ar urma să folosească kiturile de bombe inteligente pe avioane sau pe arme de la sol sau ce sisteme din arsenalul Kievului sunt potrivite pentru acest upgrade.

Share