home MASS MEDIA, POLITICA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Stenograme SOV – Chirieac, Popa, Toader, Tanase, Nistorescu, Dragotescu, Buscu (MFax)

Stenograme SOV – Chirieac, Popa, Toader, Tanase, Nistorescu, Dragotescu, Buscu (MFax)

Share

Au aparut noi stenograme, cu posibile discutii avute de catre Sorin Ovidiu Vantu inainte de diferite momente-cheie, cu diferiti subordonati ai sai de la Realitatea Media.

FOTO: Antena 3

Sorin, file de poveste (Reporter Virtual)

Pe de o parte, ca si la precedenta stenograma aparuta – a unei posibile discutii Bogdan Chirieac – Dorin Cocos, nu exista proba audio, care sa ateste ca discutiile au avut intr-adevar loc, asa cum s-a intamplat in cazul unor discutii avute de Chirieac cu seful ANI, Macovei.

Reţeaua lui SOV (Claudiu Tarziu)

Pe de alta parte, de data aceasta este vorba despre mai multe posibile stenograme, publicate de catre Mediafax, cea mai buna agentie de presa pe care o avem. Trebuie sa facem abstractie  de continutul argotic al unor dialoguri si sa vedem daca acestea au continut penal sau care sa frizeze, de exemplu, bunul simt, ori sa fie scandalos prin orice altceva.

===

Stenogramele din dosarul lui Vîntu (Dan Badea)

~fragment dintr-o discutie cu Stelian Tanase~ din care am intelege ca Stelica Tanase cel hipermoral, triceratopsul deontologiei jurnalistice, pe care se pregateste sa o aplice, ca un fulger, peste zarile Realitatea TV, ii cere voie lui SO Vantu sa se duca in seara alegerilor, sa combata la TVR.

STELIAN TĂNASE: Am şi eu o întrebare la tine, delicată.
SORIN OVIDIU VÎNTU: Te rog.

STELIAN TĂNASE: M-a invitat Televiziunea Română să mă duc duminică, la ora 09.00, la ei, la anunţarea rezultatelor.
SORIN OVIDIU VÎNTU: mi se pare normal.

STELIAN TĂNASE: TVR1. Nu, problema este să nu te superi tu sau Realitatea să-mi zică…, pentru că Realitatea nu ne-a făcut nicio invitaţie, să ştii.
SORIN OVIDIU VÎNTU: Nu, dar chiar dacă ţi-ar fi făcut şi probabil că urma să-ţi facă, televiziunea publică e o chestie de prestigiu.

~fragment dintr-o discutie cu Corina Dragotescu~ din care ar rezulta ca SOV ar interveni direct in prestatia unor subordonati. Corinei, dupa ce s-a intors, in ziua alegerilor, de la PDL, ii cere sa nu se transforme in agentul lor de intoxicare.

S. O. VÎNTU: Să nu te transformi într-un agent de intoxicare al lor.
CORINA DRĂGOTESCU: Nu! Nu, nu, nu!

S. O. VÎNTU: Asta era ceea ce vroiam să te rog!
CORINA DRĂGOTESCU: Categoric nu! Categoric nu!

S. O. VÎNTU: Asta era ce…
CORINA DRĂGOTESCU: Acuma urcă operatorul cu colega de la Social, filmează tabelul să şi-l asume. Eu nu-mi asum nimic. Dacă dă imaginea, ca să vadă, mă rog, să fie…

S. O. VÎNTU: Deci, nu te transforma într-un agent! Nu te transforma într-un agent de manipulare al lor!
CORINA DRĂGOTESCU: Bine”.

Vîntu, despre Realitatea: “Am nevoie de o organizaţie care să răspundă comenzilor mele, ca la Audiul pe care îl am” (Pagina de Media)

~fragment dintr-o discutie cu Sergiu Toader~ din care am afla, daca stenograma e valabila, de cand a inceput razboiul fatis Basescu – SO Vantu, ca, pentru ca organizatia are anumite interese clare, de business, totul se decide, privind pozitia pro sau anti-Basescu, printr-o dispozitie clara in statie, “incepand de astazi suntem tovarasi cu Basescu”

S. O. VÎNTU: Băi, tati, noi, adică eu aveam o relaţie de non combat cu Băsescu. Războiul real a început cu Băsescu din momentul în care a apărut pe Realitatea Tv două fete cinci palate şi am început să ne luăm de Ioana Băsescu, să o f… pe aia în gură până la loc comanda, chestie care l-a deranjat pe părintele Ioanei Băsescu în mod vizibil, spunând: Păi, f… morţii mă-ti, una vorbim, başca ne înţelegem, mi-o tragi pe la spate, băi, Manea slutul şi urâtul? Eu ce p… mea ţi-am făcut să te iei de copilul meu în halul ăsta?, reacţie pe care ai fi avut-o şi tu, aş fi avut-o şi eu, când e vorba de copilul meu.
S. TOADER: Corect.

S. O. VÎNTU: Mai ales când ştiu cum mi l-a dat pe Mihai afară din Deltă, da?
S. TOADER: Da.

S. O. VÎNTU: Bă, aveam o relaţie bună cu el şi mă trezesc că-mi trage o muie şi-mi şi transmite ţi-am tras-o prin gură. Păi băi, p…, una ne-am înţeles, alta faci? Nu e normal ca organizaţia, în momentul în care avem interese clare, de business, nu de altă natură, că totul se reduce la business, tati, să poată funcţiona corect? Avem o înţelegere cu Băsescu, trebuie să fim capabili să o respectăm, fără să manipulăm nimic, ci pur şi simplu printr-o dispoziţie în staţie, începând de astăzi suntem tovarăşi cu Băsescu. Punct şi de la capăt, aşa se joacă jocul ăsta, că altfel te surprinzi… Azi eşti în poziţia în care toată lumea te urăşte, pentru că n-ai fost clar şi precis într-o parte sau alta. Ai mers ca pişatul boului. Am decis că luptăm împotriva lui Băsescu, toată organizaţia trebuia să lupte împotriva lui Băsescu cu toate armele.

Jurnal de Sărindar – În care se recomandă ca interceptările lui Vîntu să fie citite cât mai aproape de budă (Ziua Veche)

~fragment din stenograma unei discutii cu Doru Buscu~ din care aflam ca SOV considera defapt ca nimeni nu are voie sa defecteze de la politica de trust, altfel este dat afara; nici vorba de independenta editoriala despre care vorbea public; si Buscu ar recunoaste ca a interceptat corespondenta unor subordonati, ceea ce, dupa cate stiu, este infractiune

[…] S. O. VÎNTU: Doruleţu’, e în firescul lor povestea asta, dar nu mai vreau de acuma să-mi spui că nu ai putut să struneşti organizaţia, că nu ştii cine ce a zis, că nu ai putut să-l ţii pe ăla să nu facă scandal. Mă doare în p…ă, îl dai afară. În momentul în care unul îşi permite să încalce strategia grupului de presă Realitatea Caţavencu, ăla pleacă acasă fără niciun fel de altă dispensă, de intervenţii, de rugăminţi, de stai, domnule, că se potoleşte… mi se rupe p…a! Ăia când îşi lansează ziarul?
D. BUŞCU: Acuma ies cu el.

S. O. VÎNTU: Vezi tu, la ăştia 14 care au plecat, trebuia să le ataşezi şi un om de încredere al nostru, să fim şi noi înăuntru, acolo.
D. BUŞCU: Este, dar este şi unul de-al lor aici, îl ştiu.

S. O. VÎNTU: Da.
D. BUŞCU: Mie îmi displac chestiile astea.

S. O. VÎNTU: După cum ai văzut, nu trebuie să-ţi displacă, trebuie să fii foarte atent la chestiile astea.
D. BUŞCU: Da, eu sunt alt gen. Le-am interceptat şi corespondenţa, printr-o greşeală pe care au făcut-o ei, am pus mâna pe corespondenţa lor pe mail, adică nu a săpat cineva în mod special, dar… şi am văzut că povestea era discutată de 7-8 luni, adică era hă, hă, era o chestie pusă bine la punct.[…]

citeste tot pe site-ul Mediafax

citeste si:
Stenograme din dosarul SOV: Cătălin Popa şi Vîntu stabilesc strategia editorială de campanie (MFax)
Stenogramele cu SOV si libertatea presei (Tolo)

Vîntu îl felicita pe Geoană la ora 18.00, la turul 2 al Prezidenţialelor
Eveniment. Eutanasierea cainelui de paza (Cristian Grosu)

Cred ca se pregateste o noua arestare a lui Vantu. Probabil ca stia ca apar aceste stenograme, pentru ca dosarul este acum disponibil si poate fi lecturat la tribunal, si de aceea a iesit vineri, la “Vorbe Grele”.

Share