home CORUPTIE, POLITICA Steluţa Cătăniciu a pierdut la CEDO procesul deschis contra României

Steluţa Cătăniciu a pierdut la CEDO procesul deschis contra României

Share

Deputatul ALDE Steluţa Cătăniciu a pierdut la CEDO procesul deschis împotriva României, după ce Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat că parlamentarul a fost în conflict de interese administrativ, iar instanţele din ţară au confirmat acest lucru.

Steluţa Cătăniciu, duamna care nu are ce căuta în Parlament şi lucrează la mutilarea Justiţiei

Concret, în martie 2013, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat că Steluţa Gustica Cătăniciu a fost în conflict de interese administrativ când a ocupat funcţia de consilier local în cadrul Consiliului Local Cluj-Napoca (2008-2012), întrucât a acordat asistenţă juridică unei firme aflate în proces cu municipalitatea.

Curtea de Apel Cluj (30 decembrie 2013) şi Înalta Curte (24 noiembrie 2015) au respins solicitările Steluţei Cataniciu de anulare a raportului ANI. În martie 2017, Înalta Curte a respins contestaţia în anulare, cale de atac extraordinară, formulată de deputatul Steluţa Cătăniciu. A urmat procesul la CEDO.

Steluţa Cătăniciu trăieşte în propria realitate

Dar vicepreşedintele ALDE Steluţa Cătăniciu are propria interpretare: CEDO ar fi confirmat faptul că a fost îndreptăţită să candideze la alegerile din 2016, iar mandatul de parlamentar a fost obţinut legal, în ciuda deciziei ANI.

Deciziile date de CEDO au valoare juridică, în sensul că ele certifică sau nu că unui condamnat i s-au încălcat drepturile, nu că Justiţia din statul membru l-a condamnat greşit, nici nu stabileşte eventuala anulare sau casare a sentinţei.

Aşadar, ceea ce ştim în prezent este că Steluţei Gustica nu i s-au încălcat drepturile procesuale. Iar procesul pierdut în România nu ţi dădea drepotul să fie parlamentar.

Steluţa Cătăniciu, acuze cu campania mediatică şi alte texte tipice ALDE

Deputatul a acuzat că a existat o propagandă mediatică în acest caz.

“Observ că propaganda mediatică s-a pus în mişcare la doar câteva minute după ce decizia CEDO în dosarul în care am fost parte a fost anunţată. Ştiu că sunt câteva persoane “la butoane” care îşi doresc denigrarea mea personală prin orice mijloace, iar modul în care este prezentată decizia CEDO în ceea ce mă priveşte este o dovadă în plus. În aceste circumstanţe, mă văd nevoită să fac o serie de corecturi şi completări faţă de ce au prezentat unele surse media”, a afirmat Steluţa Cătăniciu, într-un comunicat de presă.

Steluţa Cătăniciu este membru ALDE în Comisia specială parlamentară de schimbare a Legilor Justiţiei, unde, în momentul de faţă, alături de Florin Iordache, lucrează de zor la amputarea Codurilor Penale, notează Ioana ENe Dogioiu, pe Ziare.com.

Share