Statul de drept mai dă două scatoalce puciştilor USL

Share

România liberă: “Judecătorii Curţii Constituţionale a României (CCR) au decis miercuri că Parlamentul nu are dreptul să decidă cine merge la Consiliul European.”

Două dintre componentele loviturii de stat parlamentare cu jurişti, pe care a dat-o în această vară USL, au fost:

Castrarea Curţii Constituţionale de dreptul de a judeca dacă o decizie a unei camere a Parlamentului (inclusiv cea privind cine merge la Bruxelles să reprezinte România la Consiliul European) e constituţională sau nu, dacă aceasta nu se referă direct la constituţionalitate în sine;

luarea SRTv ostatec politic şi transformarea ei în oficină de intoxicare media.

Gura Târgului

Tot scenariul loviturii de stat a fost complex, iar aceste două componente au fost extrem de importante în planul de ansamblu pus la punct, gândit în amănunt, cu minuţiozitate.

Castrarea Curţii Constituţionale urmărea punerea acesteia în imposibilitatea de a se pronunţa asupra neconstituţionalităţii deciziilor Parlamentului, dominat de pucişti.

Când Curtea a spus că anumite sesizări ale PDL sunt inadmisibile, pentru că fusese castrată, oficinele de intoxicare şi vectorii de opinie USL au intrat pe viteză de vuvuzea şi au început să strige că CCR a respins solicitările Curţii.

Complet fals, dar foarte dificil de explicat unui public neavizat că “inadmisibil” în limbaj juridic nu înseamnă că CCR a respins ca inadmisibilă sesizarea PDL, ci că nu o poate judeca, pentru că nu are competenţă.

Darmite să mai adaugi şi o coda abstractă, că această competenţă i-a fost ridicată de Parlament. Nici o vuvuzea USL-istă nu te lăsa să spui toate aceste lucruri. Aşa că devenea foarte importantă confiscarea mass-media de stat, ce se adresează electoratului USL

Curtea Constituţională spunea că sesizarea PDL e inadmisibilă.

USL intoxica mediatic, afirmând că CCR a respins sesizarea PDL.

Contraargumentul că “inadmisibil” înseamnă “nu pot să mă pronunţ că mi-ai luat atribuţiile să o fac” e atât de abstract, că nu-l mai ascultă nimeni.

HotNews: Curtea Constitutionala a Romaniei a admis, miercuri, sesizarea Partidului Democrat Liberal privind hotararea plenului Parlamentului referitoare la componenta actuala a Consiliului de Administratie al Societatii Romane de Televiziune, validata la sfarsitul lunii iunie, informeaza Agerpres. Potrivit CCR, cei 8 membri ai CA al SRTv validati de Parlament urmeaza sa-si piarda calitatea odata cu publicarea hotararii Curtii in Monitorul Oficial.

Așa că trebuia control media. Aşa că a fost luată ostatec SRTv (dar şi Radioul Public, prin înlocuirea omului UDMR cu omul PSD) şi a început intoxicarea. În timp ce birocraţii din SRTv (Monica Ghiurco, Claudiu Lucaci & Co.) efectuau take-over-ul propriu-zis al oficinei de presă, la vârful oficinei se lucra murdar.

Un om care a şi greşit a fost înlocuit de un CA ilegitim: Andi Lăzescu. Motivaţia: una falsă – pierderile SRTv, după blocarea conturilor Televiziunii Publice de către ANAF, instituţie controlată fix de către USL, prin Ministerul Finanţelor.

Lăzescu a fost înlocuit cu Claudiu Săftoiu, apoi conturile au fost deblocate şi datoria SRTv rostogolită, aşa cum ne aşteptam, ceea ce a dovedit clar că totul a fost un pretext pentru controlul politic al SRTv.

USL: îl înlăturăm pe incompetentul Andi Lăzescu.

Andi Lăzescu: datoriile sunt rostogolite de la predecesorul meu, Tudor Giurgiu.

USL: L-am numit pe competentul Claudiu Săftoiu, trecem la disponibilizări, restructurăm.

PDL: Restructurările din SRTv şi închiderile de staţii sunt făcute politic, pe vendetă şi interese pentru intoxicarea electoratului.

Unde ne aflăm acum? Lent, sistematic, statul de drept își reintră în drepturi. Mâine urmează o altă lovitură previzibilă de măciucă a CCR: probabil că Blaga va reveni în fruntea Senatului.

Autorii loviturii de stat nu au luat în calcul două lucruri: existenţa de facto a instituţiilor statului de drept; reacţia UE şi Statelor Unite. Următorul puci al acestor oameni va fi mult mai dur şi va fi dus poate şi pe alte coordonate. Să fim pregătiţi.

Share