home CORUPTIE, POLITICA Statele Unite ale Americii către România: Renunţaţi la amnistie!

Statele Unite ale Americii către România: Renunţaţi la amnistie!

Share

Statele Unite avertizează România să renunţe la orice discuţii legate de amnistie şi graţiere chiar în ziua în care România a preluat oficial preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

Mesajul a fost transmis de Departamentul de Stat, echivalentul Ministerului Afacerilor Externe de la Bucureşti. Guvernul de la Bucureşti este criticat şi pentru taxa pe lăcomie aprobată la sfârşitul anului trecut.

Statele Unite: Rusia ar putea avea astfel oportunitatea  unei influenţe strategice asupra României

David Hale, adjunctul secretarului de Stat al SUA: „Le-am transmis preşedintelui Iohannis, vicepremierului Birchall şi domnului Aurescu îngrijorările noastre în legătură cu recentele evenimente din România privind statul de drept şi politicile fiscale adoptate în luna decembrie, care ar putea avea un impact negativ asupra economiei şi a mediului de afaceri.

Continuăm să cerem respingerea oricăror propuneri de amnistie sau a oricăror măsuri care ar pune în pericol progresul uriaş înregistrat de România în ultimii 30 de ani.

Astfel de acţiuni ar putea submina cooperarea în privinţa aplicării legii, ar putea eroda instituţiile din justiţie şi democraţia din România şi ar putea oferi unor actori ostili, cum ar fi Rusia, oportunitatea de a obţine o influenţă strategică asupra României”.

Share