Casa Albă: Putin a intervenit în alegerile din Statele Unite

Share

Casa Albă i-a atribuit joi președintelui rus, Vladimir Putin, responsabilitatea directă pentru atacurile cibernetice. Acestea au perturbat alegerile prezidențiale din Statele Unite, relatează AFP.

Nu cred că evenimente cu ramificații atât de importante se produc în guvernul rus fără ca Vladimir Putin să fie la curent.

, a declarat la MSNBC un consilier apropiat de Barack Obama, Ben Rhodes.

Acuzația lansată de Casa Albă a fost respinsă joi de Moscova. “Absurditățile nu se pot baza pe nici un fundament“, a subliniat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Casa Albă: Vladimir Putin este responsabil

Tot ce știm despre modul în care funcționează Rusia și modul în care Putin controlează guvernul ne face să credem asta. Vorbim încă o dată despre piraterie cibernetică de o asemenea amploare. Vorbim despre guvern la cel mai înalt nivel.

, a adăugat Ben Rhodes.

În ultimă instanță, Vladimir Putin este responsabil de acțiunile guvernului rus“, a ținut să menționeze oficialul de la Casa Albă.

CIA a ajuns la concluzia că Rusia a intervenit în alegerile prezidențiale din SUA pentru a-l ajuta pe Donald Trump să câștige. Este ideea unui raport secret dezvăluit săptămâna trecută de Washington Post,  Președintele ales Donald Trump a respins vehement aceste afirmații.

Share