home MASS MEDIA, POLITICA STAREA PRESEI: Dan Andronic despre Cornel Nistorescu

STAREA PRESEI: Dan Andronic despre Cornel Nistorescu

Share

Din seria “Cine este si ce a facut Cornel Nistorescu?”, aparuta spontan, dand cautare pe Internet, public acum o replica a lui Dan Andronic, fostul meu coleg de la Evenimentul Zilei, la un text din acest ziar, ce putea fi vazut odata, cand nu se inventase stergerea arhivelor de articole, numit Cat a cheltuit Andronic pentru dezastrul PSD?, in care Dan ii spune niste adevaruri (veti vedea care) actualului sef de la Cotidianul.

Va trebui, in linkul de la finalul portiunii date de mine din text, sa cautati putin, pentru ca textul este postat pe forum de catre userul Mihai, la 9 Jun 2004, 03:40 PM. Dar merita, credeti-ma, este de cinci ori mai plin de informatie decat pamfletul lui Cristoiu, care este mai dur ca expresie.

Aflam alte lucruri interesante despre manariile iubitilor nostri oameni de presa, mari vectori de opinie, care se dau lupi moralisti pe sticla, dand cu barda in unii politicieni si laudandu-i pe alti politicieni, precum si ce anume ii determina sa procedeze astfel.

Am decis sa va scriu aceasta scrisoare, intrucat in ziarul pe care-l conduceti ati declansat o serie de articole calomnioase la adresa mea, fara a avea bunul simt de a verifica informatiile publicate. Folosesc aceasta modalitate de a-mi expune punctul de vedere, intrucat toate drepturile la replica pe care vi le-am trimis nu le-ati publicat.

In ziarul de astazi, ati ingaduit aparitia unui articol in care ma acuzati de fapte imaginare, insotit de o fotografie in care apaream impreuna cu Ion Cristoiu (ceea ce ma onoreaza). Pe langa faptul ca folositi o fotografie veche de cinci ani, toata constructia este ilogica si profund neadevarata.

Nu va scriu in calitate de manager al campaniei electorale a PSD, ci de ziarist. Ne cunoastem de foarte multa vreme. Din iunie 1992, cand aveam 23 de ani, am lucrat impreuna in cadrul aceluiasi trust de presa, Trustul Expres. Eu ca ziarist la “Evenimentul Zilei”, dumneavoastra ca director la diverse publicatii ale trustului, ce dadeau faliment rand pe rand.

Nu mi-ati fost simpatic nici un moment, dar cred ca acest sentiment l-ati avut si dumneavoastra fata de mine… Nu mi-ati fost simpatic, pentru ca nu intelegeam, avand naivitatea unui tanar gazetar, cum de vi se pare moral sa folositi “Evenimentul Zilei”, condus si creat de Ion Cristoiu, in scopuri meschine, pentru prosperitatea personala.

Prezenta lui Cornel Nistorescu in redactia “Evenimentului Zilei” era asociata, de gazetarii care munceau zi-lumina, cu afacerile de sute de mii de dolari ale trustului. Daca ati uitat, pe acea vreme, [in anii] 1992 – 1994, conduceati o agentie de publicitate, pe numele ei “Expresiv”, care castiga o gramada de bani si prin contracte guvernamentale.

Singura preocupare a “gazetarului” Cornel Nistorescu era cum sa-l induplece pe directorul “Evenimentului Zilei”, Ion Cristoiu, sa o lase mai moale cu atacurile la adresa guvernului Vacaroiu. Poate mai pica vreun contract…

Nu v-am fost simpatic si poate pentru ca am fost primul ziarist de la “Evenimentul Zilei” care, in [anul] 1997, intelegand modul in care doreati sa inchideti dosarul penal cu deturnarea creditului de la Banca Dacia Felix… citeste tot aici

Share