STAREA PRESEI: Cum se demonstrează că Guşă nu a rupt relaţiile de afaceri cu Sorin Vîntu (addenda)

Share

In primul si in primul rand, se demonstreaza daca te uiti pe Realitatea TV si vezi ca nu exista zi in care Cozmin Gusa sa nu apara cel putin odata pe sticla.

Trecem peste celelalte aspecte si subliniem ca, jurnalistic, prezenta prea densa pe un anumit post de televiziune, indiferent care, a unui personaj chemat sa isi foloseasca expertiza proprie pe un anumit domeniu este un fapt care incepe prin a deveni suspecta si se termina cu a fi de-a dreptul penibila.

Un astfel de lucru dovedeste ca strategii din spatele campaniei respective nu au prea multe guri de foc insufletite, care sa afirme un anumit lucru.

Ori, analisti independenti care sa se murdareasca din cap pana in picioare si sa joace la comanda in piesa de teatru pusa in scena de dl. Vantu, prin subordonatii sai, nu prea gasesti. De cate ori l-ati vazut pe dl. Hurezeanu pe sticla in ultima luna, dand cu bazooka in Basescu? Raspuns corect: niciodata. Omul are limitele sale si orizontul sau de respectabilitate.

Atentie: Emil Hurezeanu este chiar presedintele Grupului Realitatea-Catavencu. Daca nici un astfel de om nu se exprima odata macar in pamflete live, cum ar trebui sa o faca boss-ul grupului de presa al lui SOV, atunci acesta ar trebui sa constituie un semnal pentru initiati.

Ce face Hure este ca isi permite, cu maxima sobrietate, cand apare pe sticla, intr-un context general anti-Basescu, sa exprime puncte de vedere sofisticate si intelectualizate, care, ascultate cu maxima atentie, arata o gandire ponderata, cu unele accente critice foarte bine dozate fata de activitatea presedintelui.

(Am incercat sa exprim ce face dl. Hurezeanu, intr-un limbaj apropiat de cel folosit de jurnalist, exact cand face acest lucru; sper ca am fost inteles corect)

Dar pe Iosif Boda?
Acesta apare din cand in cand si exprima puncte de vedere foarte nuantate, prin care se distanteaza de politica postului care l-a invitat. Probabil ca il vom vedea mai des pe sticla in campanie

Ori poate pe Stelian Tanase
?
Acesta are doua emisiuni, “Tanase si Dinescu” si “3X3”, in care se margineste a le pune intrebari mestesugite invitatilor sai, avand ca rezultat ca acestia, cand este vorba de Basescu, dau in acesta.

Majoritatea invitatilor lui Tanase, ce vorbesc pe subiecte politice in care aducem vorba despre Base, sunt purtatori de mesaje anti-Basescu. Este bine sa constatam aceste lucruri, asa cum este de preferat sa observam ca Stelian nu se coboara niciodata sa faca diatribe anti-basesciene gratuite pe post, ca alti insi.

Cap de analist politic. Tot respectul! Sa mai consemnam, fara nici un alt comentariu suplimentar, ca Stelian Tanase a fost jurnalistul care de mai multe ori, in anii ’90, a avut coloana vertebrala necesara pentru a spune adio mai multor televiziuni, ori a fost concediat de catre acestea, ulterior acuzandu-le de cenzura politica.

In aceste conditii, Realitatea TV nu are incotro, are un orizont de miscare destul de ingust, printre vocile mai mult sau mai putin independente sau obiective pe care le poate aduce in studio si, pentru un zvon de credibilitate, asa, ii invita prin rotatie pe oameni consacrati ca simpatizanti ai lui Basescu, precum Cristian Patrasconiu sau Sorin Ionita, care, cu maxim bun simt, spun lucruri normale, readucandu-ne in lumea reala, ceea ce mai echilibreaza putin trendul general.

Sa mai spun ca sunt in continuare consternat de agresivitatea, malitiozitatea si chiar zeflemeaua groasa pe care brusc a capatat-o Cosmin Prelipceanu, pe care chiar nu-l pot intelege, atunci cand isi jigneste invitatii politicieni ce exprima puncte de vedere pro-Basescu.

Share