SRI respinge acuzaţiile lui Liviu Dragnea privind implicarea în proteste

Share

Serviciul Român de Informaţii (SRI) infirmă acuzaţiile care i-au fost aduse de Liviu Dragnea. Acesta afirmase anterior că Serviciul s-a implicat în organizarea protestelor antiguvernamentale.

Mai jos, comunicatul de presă integral.

În urma acuzațiilor grave aduse în spațiul public privind implicarea Serviciului în organizarea protestului de duminică, 22 ianuarie, Serviciul Roman de Informații face următoarele precizări:

SRI: Respingem încercarea de a implica Serviciul în dispute politice

Respingem categoric orice încercare de a implica SRI în dispute politice, organizare de proteste sau alte acțiuni care nu țin de misiunile asumate potrivit cadrului legal.

Considerăm aceste afirmații denigratoare și menite să afecteze instituții fundamentale ale regimului democratic. SRI își reafirmă determinarea de a rămâne echidistant, neimplicat politic și concentrat pe îndeplinirea misiunilor sale cu respectarea strictă a legii.

Carmen Dan vede Doi ş-un sfert prin protestele societăţii civile

Dragnea le-ar fi dat termen membrilor Comisiei de Control a Serviciului din Parlament. Miercuri, aceştia ar dori să cheme la ordine oamenii din Serviciu. Ei le-ar solicita lămuriri dacă această structură a avut vreo implicare în mobilizarea de la protestele din țară.

La aceeași ședință, ministrul de Interne, Carmen Daniela Dan, ar fi adus alte acuze. Conform acesteia, fosta unitate Doi ş’un sfert, acum restructurată, ar fi implicată în organizarea și mobilizarea protestelor.

Share