home MASS MEDIA, POLITICA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI SOV. Stenograme. Toader: Sunt comisarul sovietic (HotNews)

SOV. Stenograme. Toader: Sunt comisarul sovietic (HotNews)

Share

~Continuu sa preiau stenogramele discutiilor avute de Vantu cu pitifelnicii sai. Printre ei se afla si fostul meu partener de reportaj special de la Evenimentul zilei lui Ion Cristoiu. Ceea ce ma revolta este cum a ajuns Sergiu sa consimta sa fie calcat in picioare si sa participe la nenorocirile facute de SOV.

Cand ieseam pe teren cu Sergiu, care pe atunci era student la Drept, omul acesta, care acum s-a facut catel de plus pentru bani grei, la picioarele mogulului, gandea in articole din texte de lege.

Omul acesta mi-a demonstrat cu varf si indesat ca stie carte de presa si este un meserias. Omul acesta a stiut in fiecare secunda exact ce face si la ce consimte.

Si a facut-o pe bani grei, cum am scris deja, convins ca nimic nu-l poate atinge, pentru ca traim in tara faradelegii, in care el vine ca Highlander, pe calul alb, din Noua Zeelanda, face treaba murdara, apoi isi ia talpasita si pleaca la loc de unde a venit, sa faca surfing in Insula Barierei.

Iata ce discutau SOV si Toader:

“Toader: Ai schimbat organizatia, ti-ai schimbat obiectivele dupa ce ea era construita. Mie mi-ai cerut sa o contruiesc intr-un fel, cum mi-ai spus, asa am construit-o.
SOV: Ca sa fiu mai simplu, de acum nu mai tin cont de tine, tin cont doar de interesele mele.

Toader: Bine, e bine asa.
SOV: E bine asa? E clar?

Toader: Trebuie sa fii precis in termeni. Ai construit-o cum mi-ai cerut-o si, la un moment dat, ai zis: Vreau sa-mi bag p… in ea. “Ia, ma, si baga-ti p… in ea!”.
SOV: Acuma ti-am cerut, astazi, sa-mi pui organizatia pe picioare, organizatia la punct, care sa functioneze in conformitate… Cand mi-am exprimat eu interesele, ea sa functioneze in sensul ala.

Toader: Punct. Asta fac. Asta fac.
(…)
SOV: Nu, nene, nu manipulez pe nimeni, le spun care sunt noile realitati.

Toader: Absolut. Despre asta trebuie sa vorbim foarte, foarte deschis, adica, si nu e nici de rusine, dimpotriva, se practica in toata lumea, nene, este foarte OK.
SOV: Cum sa fie de rusine? Mai mult decat atat, draga Sergiu, tu stii ce esti acolo, in fapt? Ce functie ai acolo, in fapt, draga prietene? Esti reprezentantul editorial al patronului. In orice trust de presa, patronul real al trustului de presa are un reprezentant editorial, care are grija de interesele patronului.

Toader: Sunt comisarul sovietic.
SOV: Absolut, fara discutie. Iar organizatiile straine, dincolo de aceea ce comunica in exterior pentru prostii din Europa de Est stiu lucrul asta, baga-mi-as p…, de sute de ani, nu de ieri.

Toader: Pai Mardoc nu are niciun astfel de ofiter, Mardoc (n.r. Rupert Murdoch) da telefon din Australia direct la The Sun, in Londra, si zice ia schimba-mi, ma, in p… mea, prima pagina.
SOV: Ai vazut? E atat de simplu, adica stai , ma, ce-mi trebuie? O sugem prin batista, sugem p… prin batista? Nu tata! Ea este organizatie care trebuie sa raspunda intereselor de business ale patronului. Punct. Mai ales ca patronul nu are niciun fel, repet, Sergiu, si cred ca vezi, azi nu am niciun fel de miza politica. Ma doare fix in c.. de politica. Ma intereseaza doar piata de publicitate, piata media, industria media din Romania, industria electronica. E singurul lucru care ma intereseaza.
(…)

Toader: Sa-mi bag p…, eu cred ca am fost isterici in lupta asta (n.r. lupta impotriva lui Basescu), de-aia ne uraste lumea, ca am fost isterici.
SOV: Ei, am fost pe dracul! Stai linistit, tocmai, ca am lasat supape majore, Publika , Radio Realitatea, Catavencu, o gramada de organizatii, Guerrila, le-am lasat libere bai, baiatule!

Toader: Daca nu erau alea eram in… cum e la Antena 3 acum.
SOV: Stop, opreste-te.

Toader: Aia ne-a credibilizat…”

Stenograma SOV - Toader

Share