home ECONOMIE, POLITICA Previziunile lui Toffler pentru următorii 40 de ani (Adevarul)

Previziunile lui Toffler pentru următorii 40 de ani (Adevarul)

Share

Celebrul futurologul american Alvin Toffler şi-a anunţat predicţiile pentru următorii 40 de ani: un număr mare de femei vor ajunge la putere, imigraţia musulmană în Occident se va amplifica, iar mersul la birou nu va mai fi de actualitate, potrivit AFP.

FOTO: Alvin si Heidi Toffler,  New York Times – The Future is Now

Predicţiile pentru următorii 40 de ani au fost realizate de Toffler Associates, un cabinet de consultanţă înfiinţat de scriitorul şi futurologul american de succes Alvin Toffler, autorul celebrului roman “Şocul viitorului”, publicat în 1970.

Previziuni care zguduie lumea: în 2010 oamenii de ştiinţă vor dovedi că sufletul uman supravietuieşte morţii

Previziuni economico-politice:

Africa de Sud va beneficia de o creştere economică susţinută, iar un număr tot mai mare de oameni îşi vor cultiva propriile legume şi îşi vor produce singuri alimentele, pentru a depinde tot mai puţin de marii producători şi distribuitori din industria alimentară.

China îşi va consolida statutul de putere economică majoră, se va alia cu Brazilia şi cu India pentru a influenţa ratele de schimb ale monedelor, dar şi cu Venezuela şi cu câteva state africane, pentru a-şi asigura necesarul energetic.

Statele Unite ale Americii vor depinde de China pentru a se aproviziona cu şapte metale rare, care sunt necesare pentru fabricarea unor bunuri de larg consum, dar şi pentru armament, radare, instalaţii eoliene şi automobile hibrid.

Dezvoltarea unor forme alternative de energie… citeste tot aici

Share