SOV loveste din nou. Intoxicare inversa

Share

Un fior a strabatut duminica seara axa Moscova – Bucuresti – Berlin – Paris – Londra – Washington – daca-mi este permisa bascalia, atunci cand romanii de pe ambele maluri ale Prutului s-au gandit nauciti ca ziua unirii Basarabiei cu Romania este mai aproape decat credeau, iar rusii au vazut portocaliu de furie in fata ochilor din nou.

In cursul noptii insa am descoperit ca defapt era o iluzie optica. Puterea, ziarul lui Alecu Racoviceanu, da un titlu extrem de inspirat: “Mihaela, dragostea mea”, la Chişinău.

Pentru ca, da, episodul de anul trecut pare a se repeta la Chisinau. Dar actorii intoxicarii mediului public, inclusiv a politicienilor, sunt altii. Acum un an, IRES facea treaba buna pentru Basescu, indicand exact usoara superioritate electorala ce s-a verificat ulterior in Romania, dupa cumularea voturilor diasporei.

Aşteptăm “scuzele” de rigoare de la realizatorii de exit-polluri eronate, prezentate drept adevărul în ultima instanţă (Denis Cenusa)

Anul acesta, acelasi IRES al domnului Vasile Dancu, considerat de unii pesedist defector in tabara lui Traian Basescu, dadea un rezultat fara noima, avand in vedere rezultatele finale date de CEC.

Interesant este ca exact marele castigator al rezultatului final si perdantul exit-poll-urilor, Vladimir Voronin, a preferat sa taca in seara de duminica, refuzand sa comenteze pe exit-poll-uri.

Rezultatul IRES era dat in urma unui exit-poll facut la comanda postului moldovean Publika TV (detinut de Sorin Ovidiu Vantu, dar nimeni nu mai intelege cum anume mai baga bani SOV in aceasta televiziune), despre care putem presupune acum ca a fost o intoxicare.

Ce nu mai putem intelege este  cine a intoxicat. Publika TV? Vantu? Plahotniuc, despre care se spune ca ar fi finantatorul actual al postului, cand SO Vantu a terminat paralele? Dancu? Rusii, pe oricare dintre aceste filiere, ca sa se relaxeze AIE in cursul noptii si sa poata opera in voie “comitetele de partid” ale lui Voronin din Basarabia profunda?

Nimeni nu mai intelege nimic si constatam doar ca azi ne aflam din nou tot acolo unde eram acum un an. Basarabia va avea un Parlament cu o majoritate democrata, pro-europeana, care nu-i permite insa defel sa aleaga un presedinte si cu un lider de partid joly-joker, Marian Lupu, uns de Plaho, care deja o face pe nebunul si mareste potul, ca la poker.

Fie si numai aceasta instabilitate, care duce la perpetuarea unui Republici Moldova slabe, sarace pe granita de est a Romaniei, face jocul intereselor rusesti in zona.

Practic, mostenirea sovietica este crunta, pentru ca in mod evident asa-numitii “alogeni”, adica etniile ne-romane din Basarabia, unele exportate de Stalin aici cu scop eminamente politic, vor continua sa ne faca foarte mult rau.

Sa-mi fie iertat, dar ma duce gandul fix la ce a facut una dintre cele trei Tari Baltice dupa declararea independentei, cand a croit o lege a cetateniei, conform careia rusofonii erau obligati ori sa indeplineasca un set extrem de dur de conditii ca sa primeasca cetatenia, ori sa plece.

Share