(VIDEO) SOV a cumparat de la Assange 860 de cablograme despre Romania (Dan Badea pentru Curentul)

Share

Sorin Ovidiu Vîntu a încercat să dea o lovitură pe piaţa subterană a traficului cu informaţii secrete, convingându-l pe australianul Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, să-i våndă toate documentele pe care le deţine şi care au legătură cu Romånia.

foto: Curentul

fotoinfo: “E mai mult ca sigur că banii lui Vîntu şi credibilitatea Asociated Press, de care s-a folosit el, via Alison Mutler, au fost motivele deciziei lui Assange de a bate palma cu Vîntu”

Astfel, peste 830 de cablograme transmise de ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti către Departamentul de stat au intrat în posesia mogulului pe baza unui protocol semnat, săptămåna trecută, la Ellingham Hall din Marea Britanie. Sunt cel puţin două motive care l-au determinat pe Vîntu să cumpere cablogramele sustrase de Assange.

citeste si: Un erou cu domiciliu forţat Assange – prietenul adevărului (Cotidianul.ro)

Primul ar fi că numele său apare în mai multe dintre aceste documente, el fiind unul dintre oamenii de bază ai Kremlinului care au primit misiunea de a destabiliza puterea de la Bucureşti şi de a-l schimba prin orice mijloace pe preşedintele romån Traian Băsescu, iar al doilea dintre motive este folosirea unora dintre informaţii în scop de şantaj şi de intimidare la nivel înalt.

• foto: Cotidianul.ro (click to enlarge)

fotoinfo: “Mitul Assange era aproape mai puternic decât omul din faţa mea, căruia i-am întins o Diplomă de onoare, una din puţinele cărţi care mi-au mai rămas şi o modestă atenţie din România. Mărturisesc că mi-e destul de greu să repet ce i-am spus! Sper să fi fost cam aceleaşi lucruri pe care le-am scris” (Cornel N.)

Nu mai e un secret pentru nimeni că Vîntu este unul dintre cei mai activi agenţi destabilizatori ai Romåniei, crahul FNI fiind un exemplu concret în care acţiunile lui SOV s-au soldat cu ample mişcări de protest în toată ţara.

Golănasssul este cunoscut ca un cal breaz de serviciile de informaţii interesate să înţeleagă criminalitatea organizată din Europa de Est, anchetatorii romåni care au intrumentat megaescrocheria FNI fiind chiar sprijiniţi, în 2000-2001, şi de FBI, care le-a dat informaţii utile despre circuitul banilor de la FNI.

citeste si: “Acasă” la urmăritul lumii Assange – prietenul adevărului (partea a doua) (Cotidianul.ro)

De asemenea, fostul şef al SIE, Cătălin Harnagea, după ce a fost obiectul unei tentative de asasinat la comanda lui Vîntu, l-a trecut pe individ pe o listă neagră atåt la americani, cåt şi la englezi.

• foto: Cotidianul.ro (click to enlarge)

fotoinfo: Julian Assange şi Cornel Nistorescu, în timpul semnării protocolului privind publicarea cablogramelor despre România

În ultimii ani, acelaşi Sorin Ovidiu Vîntu s-a aflat în spatele tuturor acţiunilor politice sau de stradă, îndreptate împotriva guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu, organizate de cei pe care a reuşit să-i manipuleze prin intermediul mass media controlate din grupul Realitatea-Caţavencu.

citeste si: Julian Assange Given Press Freedom Award (AP via CBSNews)

S-ar fi putut face, aşadar, vreo referire la situaţia politică din Romånia fără a-l include pe Sorin Ovidiu Vîntu, sau relaţia sa cu Kremlinul?

Nistorescu şi Mutler, complicii lui Vîntu

Revenind la culisele traficului de informaţii secrete, în această operaţiune Vîntu a folosit pe post de berbece un fost jurnalist, lipsit de credibilitate în Romånia, Cornel Nistorescu, cel care a preluat de la controversat site-ul cotidianul.ro şi l-a transformat într-o oficină antiromånească plină de dejecţiile unor frustraţi.

Cum a ajuns acest ţucălar de serviciu al lui SOV… citeste tot aici

Share