home MASS MEDIA, POLITICA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI SOV dat in consemn la frontiera (Adevarul)

SOV dat in consemn la frontiera (Adevarul)

Share

Procurorii români au anunţat că au deschis un dosar de favorizare a infractorului, privind modul în care Nicolae Popa a fugit din România şi a fost ajutat cu bani. Sorin Ovidiu Vîntu a fost dat în consemn la frontieră, iar faţă de Octavian Ţurcan s-a dispus măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara.

Vântu puşculiţă pentru Nicolae ‎Popa (Dan Andronic)

Ţurcan a contestat de două ori interdicţiile procurorilor, dar cererile sale au fost respinse de judecătorii de la Tribunalul Bucureşti.

La Parchet au mai fost audiaţi Viorel Popa, care a oferit detalii privind modul în care a fugit fratele său, Nicolae Popa, dar şi Ana Căciulă, fosta soţie a lui Nicolae Popa, care a declarat că nu l-a ajutat cu bani pe fugar, ci, dimpotrivă: „Am primit o singură dată bani de la Nicolae, o sumă infimă, aproximativ 300 de euro”, a declarat Ana Căciulă.

Conform anchetatorilor, la 18 septembrie 1998, Nicolae Popa, în calitate de director general al societăţii comerciale Gelsor, şi-a însuşit din depozit 65.359 de acţiuni la valoarea de 2,5 lei/acţiune, care aparţineau Sov Invest SA şi erau administrate de Gelsor SA, pe care le-a remis unui intermediar în scopul de a fi vândute Băncii Agricole la un preţ de 76,5 lei/bucata, prejudiciul creat fiind de aproximativ 5 milioane de lei.

În dosarul FNI au fost trimise în judecată 12 persoane care au fost obligate de Înalta Curte să plătească despăgubiri pentru 140.000 de investitori… citeste tot aici

Share