home ECONOMIE Serviciile de deratizare sunt necesare si in Bucuresti

Serviciile de deratizare sunt necesare si in Bucuresti

Share

Conform unui studiu de oportunitate intreprins de Institul National de Statistica, in perioada octombrie- noiembrie 2015, locuitorii Bucurestiului considerau ca nivelul de infestare al Capitalei cu capuse, purici, viespi, gandaci de canalizare si plosnite este mediu spre mare.

Astfel, din cele 1.106 persoane chestionate, peste 80% au considerat ca exista un nivel mediu spre ridicat de infestare cu acesti vectori, in timp de un sfert dintre bucurestenii interogati au reclamat prezenta gandacilor, a sobolanilor si a altor rozatoare in subsolurile blocurilor, iar 117 persoane considerat ca ar fi necesara utilizarea unor substante de mai buna calitate pentru dezinsectie, dezinfectie si deratizare in Capitala.

Desi asta se intampla undeva la inceputul lui 2016, problemele inca persista in Capitala, dat fiind ca nu toate persoanele juridice si asociatiile de proprietari efectueaza, constant, actiuni de deratizare Bucuresti.

De ce este necesara o actiune de deratizare in Bucuresti?

In primul rand, eliminarea rozatoarelor pe cont propriu nu garanteaza distrugerea lor, asa cum deratizarea o poate face. Mai mult, acesta activitate poate “agita” si mai mult rozatoarele, facandu-le sa se inmulteasca necontrolat.

Tradusa mot-a-mot din limba franceza, deratizarea inseamna “distrugerea rozatoarelor”, implicand o serie de actiuni de abordare integrata a problemei, cu ajutorul unor alimentele speciale si otravuri gazoase pentru tratarea incaperilor.

In cazul deratizarii profesionale, alimentele otravitoare au o compozitie individuala, in functie de tipul de rozatoare. Expertii de la Top-cleaning.ro, spre exemplu, folosesc otravuri cu substanta activa sigura pentru animalele domestice si proprietarii de apartamente, dar extrem de toxica pentru rozatoare.

La polul opus, gazele otravitoare de exterminare a soarecilor sunt destinate spatiilor greu accesibile, in care exista o populatie numeroasa de rozatoare. Desi este toxic pentru soareci, acesta este inofensiv pentru oameni – are la baza dioxid de carbon – deoarece dupa procesare in incapere nu ramane nicio urma de substante toxice.

Cand si cum se realizeaza deratizarea?

Deratizarea poate fi aplicata atat in interior, cat si in exterior, fiind realizata trimestrial sau semestrial, nu doar in locuintele personale, cat si in cazul institutiilor. Ca sa aiba eficienta maxima, se recomanda ca deratizarea sa fie efectuata de o firma profesionala, autorizata, cu agenti specializati in acest domeniu de activitate.

Firmele de deratizare intervin pentru a efectua o serie de masuri preventive, pentru a evita  reproducerea rozatoarelor si a proteja  casa de acestea. Iata 3 dintre mai importante motive pentru care este necesara deratizarea:

  1. rozatoarele pot provoca distrugeri masive – roaderea cablurilor de comunicatie, compromiterea rezervelor de hrana, etc.;
  2. rozatoarele sunt purtatoare de boli contagioase, chiar fatale, transmisibile la om – toxiinfectiile alimentare, turbarea, teniazele, briceloza, trichineloza, etc.;

deratizarea contribuie la mentinerea unui mediu mai sanatos, mai curat, mai igienizat.

Share