home CORUPTIE, POLITICA Şerban Nicolae, delir: „Iohannis şi PNL să vină alături de PSD”

Şerban Nicolae, delir: „Iohannis şi PNL să vină alături de PSD”

Share

Senatorul PSD Şerban Nicolae le solicită preşedintelui Klaus Iohannis şi premierului Ludovic Orban să „vină alături de PSD”.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

El a publicat un mesaj, cu virgulă între subiect şi predicat, în care cere PNL să îşi aducă „specialiştii” alături de „efortul pozitiv” al PSD.

„APEL CĂTRE IOHANNIS ŞI PNL. În situaţie de criză, acţiunile puterii executive, sunt haotice, politicianiste, iresponsabile şi deosebit de periculoase.

Avem gestul laş, de trădare a românilor, comis de Costache, care a fugit de pe frontul epidemiei. Îl anunţ că nu va scăpa de dat socoteală! Avem ţopăiala de imagine şi ţopăiala fiscal-bugetara, cu pasărea răspunderii între Iohannis, Orban, Citu şi ceilalţi, cu măsuri anunţate dar neconcretizate, întârzieri inexplicabile, cârpeli şi arogante inacceptabile! Astăzi, în Senat, ordinul la PNL a fost să se facă de râs, să se încurce în proceduri, în speranţa blocării Parlamentului. N-au reuşit şi nu vor reuşi. Suntem în stare de urgenţă!

Noi, cei de la PSD, ne-am ţinut de cuvânt! Am propus şi vom mai propune măsuri urgente, la nivel legislativ, vitale în lupta cu epidemia şi pentru combaterea efectelor negative, sociale şi economice, generate de criză. Nu pentru imagine, nu pentru calcule electorale sau politice. Stimaţi colegi de la PNL, dacă aveţi specialişti, dacă aveţi oameni responsabili şi de bună credinţă, dacă aveţi soluţii, veniţi alături de PSD şi de toate celelalte forţe politice care au înţeles imperativul acestor zile! Contribuiţi pozitiv la efortul pe care îl face întreaga societate românească!

Partidul Social Democrat rămâne partidul tuturor romanilor. Aşa să ne ajute Dumnezeu!”, spune Şerban Nicolae într-o înregistrare postată pe Facebook.

Prim-ministrul Ludovic Orban a anunţat joi că 2.000 de kituri care permit testarea a 200.000 de persoane au ajuns la Bucureşti şi a subliniat că este absolut necesar ca întreaga activitate de distribuire să o facă Ministerul Sănătăţii.

„Am fost personal să verific şi să pipăi cele 2.000 de kituri de testare, care vor asigura, conform specificaţiilor tehnice, posibilitatea de a testa pe Real Time PCR 200.000 de cetăţeni romani. Marfă a ajuns în Bucureşti. (…) Kiturile de testare nu pot să opereze chiar pe toate tipurile de PCR, dar aici echipa tehnică pe care o coordonează domnul secretar de stat Baciu are toate detaliile tehnice şi ştie cu precizie. Nu aşteptăm să se facă contracte cu 100 de contractori. (…) Este absolut necesar ca întreaga activitate de distribuire a kiturilor de testare să o facă Ministerul Sănătăţii, în urma achiziţionării tuturor kiturilor de testare. De asemenea, vă rog să aveţi grijă şi privitor la recoltoare. Că degeaba avem PCR-uri, kituri de testare, dacă nu avem recoltoare. Deci şi aici trebuie să asiguraţi tot necesarul, astfel încât să putem să creştem capacitatea de testare”, a declarat premierul, în debutul şedinţei de Guvern.

El a menţionat că Ministerul Sănătăţii va decide modul în care vor fi utilizate aceste teste, în funcţie de informaţiile din fiecare judeţ şi de reţeaua de PCR-uri (sistem de detectare moleculară – n.r.). În acest sens, a precizat că 20 de PCR-uri noi urmează să fie puse în funcţiune săptămâna viitoare.

„Sunt 10 PCR-uri noi, donaţie de la Crucea Rosie. În cursul ultimelor două zile, au mai fost evaluate un număr mare de centre care deţin PCR. Numai astăzi au fost trimise spre aprobarea unui grup tehnic de experţi un număr opt. Ieri au fost aprobate opt centre, au un aviz tehnic de bio-securitate şi juridic. Urmează a fi incluse în listă, la sfârşitul zilei de azi, cel târziu mâine”, a precizat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Share