home CORUPTIE, POLITICA Şerban Nicolae anunţă boicot PSD pe cvorumul din Parlament!

Şerban Nicolae anunţă boicot PSD pe cvorumul din Parlament!

Share

Se pune de un boicot, la care Partidul Hoţilor se pricepe. Senatorul PSD Şerban Nicolae a anunţat că partidul sau ia în calcul să nu mai asigure cvorumul în Parlament pentru a greva astfel procedurile de declanşare a alegerilor anticipate.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

”Anticipatele sunt o soluţie la o criză politică. Să spui că vrei să dizolvi Parlamentul doar din aroganţa şi dintr-un calcul electoral, pentru că eşti pe val şi ai putea obţine un scor mai bun arată că nu are legătură cu responsabilitatea faţă de romani. Ori îl propune pe cel pe care l-am nominalizat noi, susţinut de o majoritate consistentă, ori, dacă nu, nu se va ajunge la anticipate pentru că vom refuza să ne pronunţăm pe propunerea ca premier a lui Ludovic Orban. Nu vom face cvorum, pentru cât timp va fi nevoie”, a declarat Şerban Nicolae, la Antena 3.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat joi, după consultările de la Cotroceni, că i-a prezentat preşedintelui decizia liberalilor de a susţine întrunirea condiţiilor pentru declanşarea alegerilor anticipate.

„Propunerea de premier este în conformitate cu hotărârea Consiliului Naţional, în persoana preşedintelui partidului, subsemnatul, Ludovic Orban. De asemenea, i-am prezentat preşedintelui decizia Partidului Naţional Liberal de a susţine întrunirea condiţiilor pentru declanşarea alegerilor anticipate”, a declarat Orban.

În opinia sa, alegerile anticipate sunt necesare pentru a asigura o reprezentare corectă în Parlament a opţiunilor actuale ale electoratului.

„România are nevoie de o bună guvernare, România are nevoie de un parlament cu adevărat reprezentativ, format din oameni oneşti, competenţi, dedicaţi servirii interesului public, care să reprezinte cu adevărat interesele, obiectivele şi aspiraţiile cetăţenilor romani. România are nevoie de un parlament care să fie oglinda fidelă a opţiunilor actuale ale cetăţenilor romani şi care să poată stabili o majoritate stabilă, care să susţină un guvern care să pună în practică măsurile de reformă, de modernizare, de dezvoltare a României într-un ritm cât mai rapid”, a precizat liderul PNL.

El a adăugat că i-a prezentat preşedintelui Iohannis şi o altă decizie luată în Consiliul Naţional al PNL, aceea că parlamentarii partidului să participe la procedurile de investire a doua guverne, dar să nu voteze investirea, pentru a permite dizolvarea Parlamentului şi declanşarea alegerilor anticipate.

„Începând de săptămâna viitoare vom avea un dialog cu toţi partenerii care au fost alături de noi şi care sunt în continuare alături de noi, pentru a stabili o strategie comună de declanşare a alegerilor anticipate”, a mai spus Ludovic Orban.

Premierul demis s-a declarat foarte mulţumit de echipa guvernamentală şi a afirmat că, din punctul său de vedere, poate continua „în aceeaşi formulă” dacă va fi desemnat să formeze noul guvern.

„Luni vom avea o reuniune a Biroului executiv în care vom lua decizia legată de componenta guvernului, de programul de guvernare, dar după ce vom aştepta decizia preşedintelui României”, a precizat liderul liberal.

Share