home EVENIMENT, POLITICA Senatul stabileşte definiţia familiei şi înmulţirii omului

Senatul stabileşte definiţia familiei şi înmulţirii omului

Share

Într-un avânt consonant cu Mama Rusia, Senatul încearcă să fructifice politic ceea ce ar fi trebuit să fie folosit pentru binele omului. Definiţia familiei în Constituţie provoacă valuri electorale.

Senatul a dat raport de admitere iniţiativei cetăţeneşti de modificare a Constituţiei, privind stabilirea definiţiei familiei tradiţionale. În legea fundamentală, aceasta ar fi uniunea dintre un bărbat şi o femeie.

Ulterior, aleşii s-au lansat în declaraţii controversate. Raportul a fost adoptat cu unanimitate de voturi.

Senatul, prin susţinătorii iniţiativei, declaraţii controversate

Preşedintele de şedinţă, Ovidiu Donţu, a afirmat în cadrul dezbaterilor că există mai multe decizii ale Consiliului European. Acestea nu împiedică adoptarea unei astfel de propuneri de revizuire

Problema pe care o avem astăzi în atenţie e dacă ridicăm la rang constituţional o normă juridică existentă astăzi.

, a arătat Ovidiu Donţu, conform Mediafax. El a precizat că prevederea privind familia ca uniune între femeie şi bărbat e în Codul Civil.

Senatorul Sebastian Grapă a afirmat că statul român e unul laic, iar modificarea nu are ca izvor o doctrină religioasă.

Înmulţirea, cum o ştim noi toţi

Vă vorbeşte un cetăţean al acestei republici, tată a trei copii, trei fetiţe. Există o normalitate de la care nu avem voie să ne îndepărtăm. Cea mai mare realizare pe care Dumnezeu a lăsat-o omului este aceea de a procrea şi de a se înmulţi.

Această înmulţire se face aşa cum ştim noi cu toţii. Nici nu vreau să mă gândesc ce ar înseamna o autoritate în materie de judecată care să stabilească că un cuplu, cum vreţi dumneavoastră să îl numiţi, să poată să înfieze.

, a afirmat Grapă, adăugând că este vorba de ”un cuplu el-el, sau un cuplu ea-ea”.

Traume psihice

O poziţie similară a avut şi senatorul PNL Mariana Câmpeanu. Ea a precizat că părerea a trei milioane şi jumătate de oameni, care au semnat iniţiativa, nu poate fi ignorată.

Copiii crescuţi în familii cu doi taţi sau două mame cresc cu traume psihice. Nu avem dreptul să decidem noi în locul unui copil care nu îşi poate exprima opţiunea.

, a argumentat Mariana Câmpeanu.

Senatorul independent Ioan Iovescu a intervenit şi el.

Ce s-ar întâmpla dacă bărbaţii s-ar căsători între ei, şi femeile cu femeile? Dumneavoastră consideraţi că, dacă familia nu ar fi acum este acum, aţi mai exista azi în faţa noastră? Pe noi nu puteţi să ne convingeţi, dar vă îndemn să ieşiţi în stradă să convingeţi oamenii să voteze împotrivă. Pentru că aici cu argumentele cu care veniţi nu stau deloc în picioare. Nu înţeleg de unde atâtea resurse umane şi financiare, din partea dumneavoastră, să faceţi atâtea eforturi”, a a spus Iovescu către reprezentanţii ACCEPT, prezenţi în sala.

Reprezentanţii ONG-ului au reacţionat, după vot, criticând ideea organizării unui referendum pe această temă. După şedinţă, între reprezentanţii ACCEPT şi senatorul Ioan Iovescu a existat un schimb de replici.

A fost adoptat acest raport pentru că este zi de salariu la Parlament”, a spus una dintre reprezentantele ACCEPT.

Reacţia senatorului Iovescu a fost promptă, întrebând din ce bani se finanţează aceste ONG-uri.

Nu este treaba dumneavoastră din ce bani trăim noi. Fiecare a venit pro-bono, gratuit aici, în timp ce dumneavoastră aţi venit pentru că sunteţi plătiţi din banii noştri, ai cetăţenilor. Deci a vă întreba din ce bani trăim noi este imoral”, a răspuns vicepreşedintele ACCEPT, Romaniţa Elena Iordache.

Iniţiativa cetăţenească urmează să intre în dezbaterea plenului Senatului.

Share