home CORUPTIE, POLITICA Cosma tatăl şi fiul vor executa 8 şi 5 ani de închisoare

Cosma tatăl şi fiul vor executa 8 şi 5 ani de închisoare

Share

Clanul Cosma are doi membri mai puţin în libertate. De azi, Mircea şi Vlad Cosma sunt condamnaţi la închisoare cu executare.

Fostul președinte al Consiliului Județean Prahova Mircea Cosma a fost condamnat de magistrații Curții Supreme la opt ani de închisoare. Fiul său, Vlad, a primit cinci ani de închisoare în acelaşi dosar de corupție, informează Agerpres.

În același dosar, au fost condamnați și omul de afaceri Răzvan Alexe, și fostul director al Direcției Patrimoniu din CJ Prahova, Daniel Alixandrescu. Primul a primit o pedeapsă de 2 ani și 6 luni, al doilea de 6 ani de închisoare.

Clanul Cosma, sume spre confiscare

Potrivit minutei deciziei, instanța a dispus confiscarea mai multor sume de bani. De la Răzvan Alexe se vor confisca 1.260.042,85 lei. De la Vlad Cosma 1.260.042,85 lei, iar de la tatăl acestuia 1.890.064,27 lei. De la Daniel Adrian Alixandrescu 130.000 lei.

Judecătorii au decis să mențină sechestrul asigurător instituit de DNA asupra bunurilor imobile ale lui Alexe, Alixandrescu şi cei doi politicieni, tată şi fiu.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Pe 11 aprilie 2014, procurorii DNA i-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe cei doi politicieni. Infracţiunile – luare de mită și abuz în serviciu.

Împreună cu cei doi, a mai fost deferit Justiției omul de afaceri Răzvan Alexe, acuzat de trafic de influență și dare de mită. De asemenea, directorul Direcției Patrimoniu din CJ Prahova.

Share