home DIVERSE Scrisoare deschisa privind magazinele de vise

Scrisoare deschisa privind magazinele de vise

Share

~Bucureşti – 19 ianuarie 2011~

Domnule Presedinte, Domnule Prim Ministru,

Nu va spunem o noutate, stiti mai bine ca oricare dintre noi ca menirea omului politic este munca, depusa pana la sacrificiu, in folosul cetatii sale.

foto: RoNews

fotoinfo: A man rolls a marijuana joint during a protest in defense of the non-criminalization of the so-called “personal dose” in Medellin, Antioquia Department, Colombia on March 26, 2009.

Protestors demonstrated in three cities across Colombia against a proposed plan to recriminalize what is seen as a dose of narcotics for personal consumption – 1 gram of cocaine, 20 grams of marijuana or 5 grams of hash; which was originally decriminalized in 1994 to respect the right to free personality development, as stated in the Colombian constitution. AFP PHOTO/Raul ARBOLEDA

Avem cu totii o mare responsabilitate fata de viitorul acestui neam. Nu se merita ca pentru o functie, o situatie sau o avere sa ne fie rusine sa privim in ochii propriilor copii. E un pret mult prea mare.

Inutil sa facem o radiografie a Romaniei contemporane, cu totii suntem vinovati.

Sa discutam insa despre o realitate ingrozitoare pe care o putem controla: existenta magazinelor de vise. Sunt convins ca fiind foarte ocupati nu va dati seama de amploarea fenomenului. Situatia e dramatica! Parintii sunt disperati si urgentele spitalelor sunt blocate de numarul mare de tineri ajunsi in criza.

Am intrebat o eleva de clasa a XII-a cati colegi consuma etnobotanice; raspunsul a fost paralizant: “dar e vreo unul care sa nu ia?”.

Privim la inceput de an cozile romanilor pentru a-si plati datoriile catre stat.

Ar fi mare pacat sa se strice acest climat al increderii si al datoriei!

Vegheati va rugam la pastrarea acestui echilibru. Asa cum noi avem datorii fata de stat si statul are datorii fata de noi. Depuneti toate eforturile pentru inchiderea imediata a acestor magazine ale mortii, altfel vom inceta sa ne mai achitam datoriile fata de un stat dusmanos care ne omoara copii ; vom incepe cu greva fiscala, atat persoanele fizice cat si cele juridice. O asemenea rusine nu s-a mai intamplat in nicio legislatura. Cunoasteti in virtutea faptului ca sunteti romani si prin juramantul depus ca noi, poporul roman, nu suntem in situatia de a ne milogi, ci de a ne impune.

Speram ca prin dragostea ce ne uneste si prin obligatiile istorice ce la avem sa reusim sa trecem prin aceasta furtuna si sa lasam copiilor nostri o lume normala.

Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Fundatia Sfintii Martiri Brancoveni,
Marcel Bouros

Share