home EVENIMENT Salvaţi Copiii. Fond spitale: 100.000 de euro pentru UPU INSMC

Salvaţi Copiii. Fond spitale: 100.000 de euro pentru UPU INSMC

Share

Salvați Copiii România alocă 100.000 de euro pentru dotarea și reorganizarea Compartimentului de Primiri Urgențe (CPU) al Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului Alessandrescu-Rusescu București – secția pediatrie (INSMC) cu materiale și instrumente sanitare indispensabile unei intervenții eficiente.

Investiția este una prioritară și presupune crearea unui spațiu nou dedicat triajului, prin renovarea, utilarea și echiparea completă a CPU INSMC Alessandrescu-Rusescu București – secția pediatrie, conform standardelor actuale în domeniu, astfel încât acordarea de îngrijiri medicale să ofere toate resursele pentru o intervenție sigură și rapidă.

Această prezentare necesită JavaScript.

Numărul copiilor care au nevoie de îngrijire medicală specializată în unitatea medicală este, în medie, de 50.000 anual, dar capacitatea compartimentului de primiri urgențe INSMC Alessandrescu-Rusescu este sub jumătatea necesarului, de 20.000 de copii pe an. Compartimentul deservește cazuri din toată țara.

Dr. Gabriela Bar, Șef secție UPU: Reorganizarea Compartimentului de Primiri Urgențe este necesară pentru creșterea calității actului medical și respectarea standardelor de lucru în CPU. În același timp, renovarea cu materiale de înaltă calitate permite igienizarea optimă, astfel reducând semnificativ răspândirea virusurilor și a bacteriilor. În mod deosebit dorim să mulțumim Organizației Salvați Copiii pentru implicare și promptitudine.”

Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România, a motivat prioritatea de a aloca fonduri pentru sistemul sanitar: „Dincolo de problemele cronicizate din sistemul neonatal românesc, pentru care Salvați Copiii intervine punctual, contribuind la crearea unei strategii coerente la nivel național, sistemul sanitar este astăzi, în contextul pandemiei de COVID-19, o prioritate națională.

Astfel, pregătirea Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului Alessandrescu-Rusescu București pentru a face față noilor provocări și pentru a îngriji optim copiii a devenit o urgență. Atât pacienții, cât și medicii au nevoie de protecție”.

Totodată, în contextul presiunii pe care pandemia o pune pe spitale și medici, Salvați Copiii România anunță deschiderea unui fond de urgență pentru sprijinirea imediată a sistemului medical. Astfel, a fost deschis contul special RO43RNCB0071011434790083, unde vor fi centralizate contribuțiile companiilor și ale tuturor celor care pot să susțină întărirea sistemului medical românesc.

Responsabilitatea majoră revine, în această perioadă, sistemului medical, iar efectele subfinanțării cronice din ultimele decenii pot deveni, în contextul pandemiei, dramatice. Este crucială întărirea capacității spitalelor de a interveni și gestiona cazurile de contaminare, iar medicii, aflați în prima linie, au nevoie de materiale sanitare și de protecție”, a declarat Președintele Organizației Salvați Copiii România, doctorul Mihai Gafencu.

Pentru mai multe informații:

Persoana de contact: Ștefania Mircea, Coordonator Program de Reducere a Mortalității Infantile, Salvați Copiii România, stefania.mircea@salvaticopiii.ro | 0751.010.533 | www.salvaticopiii.ro

Despre Salvați Copiii: 30 de ani

De 30 de ani, Salvați Copiii România construiește programe sociale, politici publice și practici solide în beneficiul copilului din România. Expertiza și complexitatea proiectelor la nivel național fac din organizație o instituție socială esențială, al cărei rol este medierea între societatea și autoritatea publică, în beneficiul superior al copilului.

În trei decenii de activitate, Salvați Copiii a intervenit activ în societate, identificând soluții concrete pentru protejarea și sprijinirea copiilor vulnerabili, și a militat, în același timp, pentru o colaborare viabilă cu autoritățile decidente, în beneficiul interesului superior al copilului.

Salvați Copiii și-a asumat rolul de supraveghere vigilentă a autorităților publice, în așa fel încât acestea să implementeze politici publice de durată care să corecteze cauzele care duc la vulnerabilizarea copiilor. În același timp, organizația a reușit să creeze rețele active de solidaritate, prin încurajarea responsabilității sociale a companiilor și a societății, în sens larg.

În calitate de membru al Save the Children, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări, VIZIUNEA noastră este o lume care respectă, pentru fiecare copil, dreptul său la supraviețuire, educație, protecție și participare, asumându-ne MISIUNEA de a obţine progrese importante privind modul în care copiii sunt trataţi şi producerea schimbărilor imediate şi de durată în viaţa acestora. În cei 30 de ani de activitate, peste 2.200.000 de copii au fost implicați în programele și campaniile Organizației Salvați Copiii.

Despre Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului Alessandrescu-Rusescu

Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului Alessandrescu-Rusescu este unitatea de referință în domeniul sănătății mamei și copilului cu rezultate notabile în pediatrie, obstetrică-ginecologie și cercetare. INSMC este cunoscută ca fiind una dintre unitățile care oferă asistență medicală de zi și de noapte în unități spitalicești și ambulatorii, precum și ca unitate de învățământ medical superior în domenii precum obstetrică-ginecologie, neonatologie și pediatrie.

Echipa de elită este formată din profesori și medici specialiști cu vastă experientă, activ implicată în elaborarea strategiilor Ministerului Sănătății privind Programele Naționale de Profilaxie, având colaborări cu institute de cercetare în domeniul realizării de medicamente și de produse alimentare. INSMC are o experiență de 20 de ani în screening neonatal și de 40 de ani în cercetări în domeniul nutriției copilului și a femeii gravide.

Activitatea de primire a urgențelor pediatrice este una dintre cele mai dificile practicate de un spital de pediatrie. Aici este stabilit primul contact cu pacientul-copil, care de cele mai multe ori ajunge într-o situație ce necesită intervenție imediată, urmând ulterior să se realizeze o serie de investigații medicale realizate în regim de internare (acolo unde situațiile o prevăd), la recomandarea cadrelor medicale.

Citeşte şi
Klaus Iohannis: „Legea se aplică, se impune, nu se discută!”

Klaus Iohannis a avut o şedinţă de evaluare a măsurilor de siguranţă şi ordine publică Read more

CTP cere arestarea conducerii spitalului ce refuză internarea pacienţilor cu Covid-19

Cristian Tudor Popescu (CTP) reacţionează dur după ce conducerea Spitalului Făgăraş a anunţat că refuză Read more

Salvaţi Copiii donează Spitalului Județean Suceava aparatură și echipamente medicale

Spitalul Județean de Urgență "Sfântul Ioan cel Nou" din Suceava, unde zeci de cadre medicale Read more

Marcel Vela, în conflict incipient cu postul România TV

Directorul editorial al postului România TV, Eugen Chelemen, s-a plâns că postul de ştiri a Read more

PSD şi ALDE sunt tot mai jos în opţiunile de vot ale românilor

Scădere a PNL în sondaje, potrivit Barometrului Europa FM realizat de IMAS. Partidul aflat la guvernare Read more

Ordonanţa Militară 6. Suceava intră în carantină totală

Suceava, unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri de coronavirus, peste un sfert din cele Read more

Spitalul Grigore Alexandrescu a primit un ventilator de suport respirator

Spitalul Grigore Alexandrescu din București a activat Fondul de urgență deschis de Salvați Copiii România, Read more

Mădălina Dobrovolschi realizează de azi Legile Justiţiei, la Realitatea

Mădălina Dobrovolschi (Pușcalău) se întoarce în televiziune. Fosta purtătoare de cuvânt a președintelui Klaus Iohannis Read more

Ordonanţa Militară 4. Noi măsuri guvernamentale de epidemie

Ministrul internelor, Marcel Vela, a anunțat duminică măsurile dispuse într-o nouă ordonanță militară, Ordonanța militară Read more

Salvati Copiii duce echipamente medicale de urgenta la cinci spitale

Cinci spitale din Bucuresti si din tara vor primi, începând de astazi, aparatura si echipamente Read more

Share