S-a supărat Ramzan Kadîrov pe Vladimir Putin

Share

Liderul Ceceniei, Ramzan Kadîrov, și-a exprimat nemulțumirea în mod deschis, față de acțiunile conducerii politico-militare din Rusia.

Lui Kadîrov nu i-a plăcut schimbul de prizonieri dintre Ucraina și Federația Rusă, care a avut loc cu o zi înainte, în care partea rusă a eliberat 215 militari ucraineni, inclusiv 108 luptători ai Regimentului Azov, care au apărat Combinatul Azovstal, la Mariupol.

Kadîrov s-a autointitulat participant activ la așa-numita operațiune specială și s-a plâns că Ministerul Apărării din Federaţia Rusă și FSB nu l-au consultat, cu privire la schimbul menționat.

Șeful Ceceniei a considerat schimbul inegal și că a avut loc în condiții ucrainene, amintind că Regimentul Azov a fost declarat în Federația Rusă ca organizație teroristă.

În concluzie, Kadîrov a remarcat că ceea ce a spus este părerea sa personală și a promis că va urma orice ordin al lui Vladimir Putin.

De reținut că aceasta nu este prima dată când Kadîrov își exprimă deschis iritarea față de acțiunile conducerii ruse.

Nu cu mult timp în urmă, el a comentat aspru declarația ministerului rus al Apărării, despre retragerea armatei, din teritoriile din Regiunea Harkov, și a raportat de asemenea greșelile comandanților.

În plus, liderul cecen a cerut să se declare mobilizarea în Rusia și să se folosească orice armă împotriva Ucrainei.

Share