Ruşii sunt aproape încercuiţi la Lîman, în Regiunea Doneţk

Share

Separatiştii proruşi din Doneţk, în estul Ucrainei, au recunoscut că la Lîman, situaţia creată în jurul oraşului este dificilă şi tensionată.

Forţele armate ucrainene încercuie din mai multe direcţii trupele ruse care se află în această zonă, relatează EFE, conform Agerpres.

‘Situaţia din Lîman este încă destul de tensionată şi de dificilă. Forţele armate ucrainene încearcă în mod regulat să atace’, a declarat un reprezentant al administraţiei autoproclamatei republici populare din Doneţk, Aleksei Nikonorov, la televiziunea de stat rusă.

Nu sunt încercări izolate, spune el, anticipând că acestea vor continua şi în zilele următoare. Potrivit acestuia, trupele ruse şi miliţiile proruse ‘reuşesc deocamdată să respingă toate aceste atacuri’.

Lîman se află la nord-est de principalele două bastioane ale armatei ucrainene, din Doneţk: Sloviansk şi Kramatorsk, şi la sud-est de Izium, în Regiunea Harkov, pe care trupele ucrainene au eliberat-o în recenta lor contraofensivă.

Institutul pentru Studiul Războiului din SUA (ISW) remarcă că există o îngrijorare tot mai mare în rândul bloggerilor militari ruşi, care sugerează că forţele ruse ar putea suferi o înfrângere iminentă, în această zonă.

Aceştia şi corespondenţi militari ruşi afirmă că trupele Kievului au avansat la vest, nord şi nord-est de Liman.

Ei susţin că armata ucraineană acţionează pentru a finaliza încercuirea forţelor inamice, în Liman şi de-a lungul malului nordic al râului Siverski Doneţ, din această zonă.

‘Colapsul încercuirii de la Liman va avea probabil consecinţe majore pentru gruparea rusă, în nordul regiunii Doneţk şi în vestul regiunii Lugansk, şi ar putea permite trupelor ucrainene să ameninţe poziţiile ruse, de-a lungul graniţei vestice a Regiunii Lugansk şi în zona Severodoneţk-Lîsîceansk’, aflată sub control rusesc din iulie, apreciază ISW.

Share