home EVENIMENT Rusia continuă să dea târcoale spaţiului aerian românesc, tupeu maxim

Rusia continuă să dea târcoale spaţiului aerian românesc, tupeu maxim

Share

Rusia continuă testele de vigilenţă, viteză de reacţie şi celelalte la frontiera de est a NATO, punând la încercare forţele aeriene cu zboruri specifice.

Rusia tentează spaţiul aerian românesc cu un Flanker

Aeronave de vânătoare CF-18 Hornet ale forțelor aeriene canadiene au decolat de la Baza Mihail Kogălniceanu din Constanța – unde contribuie la misiunile de poliție aeriană întărită a României – pentru interceptarea unui avion de luptă rusesc de tip SU-27 Flanker, care zbura în apropierea spațiului aerian românesc, deasupra Mării Negre.

Informația a fost difuzată de Forțele armate canadiene, într-un mesaj postat vineri pe pagina de Facebook.

„Colaborând cu Forțele Aeriene Române în cadrul misiunii de Poliție Aeriană întărită a NATO, avioanele de vânătoare CF-188 Hornet ale Forțele Aeriene Regale Canadiene au interceptat un avion de luptă rusesc SU-27 Flanker care opera în apropierea spațiului aerian românesc, deasupra Mării Negre”, se precizează în mesaj.

Hornet-urile canadiene, la interceptare

Potrivit sursei citate, „când aparatul rusesc a fost detectat de către Centrul de comandă și control al Fortelor Aeriene Române, aparate Hornet canadiene au fost trimise (pentru interceptarea acestuia – .n.r.), la comanda Centrului NATO pentru Operaţiuni Aeriene Combinate de la Torrejon, Spania”.

Forțele canadiene mai spun că aparatul rusesc a fost monitorizat îndeaproape de Hornet-urile noastre” până când a părăsit regiunea românească de informare a zborurilor.

„Bravo Zulu tuturor celor implicați”, au transmis în final forțele canadiene, cu hashtag-ul #WeAreNATO.

Share