Rusia are trupe speciale Spetsnaz în Siria

Share

Vladimir Vladimirovici Putin a ordonat desfășurarea de comandouri speciale Spetsnaz în Siria, pentru “eliminarea pungilor de teroriști din zonele urbane”.

Spetsnaz sunt trupele speciale antitero ruse, notorii pentru felul în care luptă în teatrul de operaţiuni, dar mai ales în spatele acestuia, dar şi pentru cinismul lor. Soldații din Spetsnaz vor fi de asemenea şi instructori ai milițiilor lui Bashar al-Assad.

Pe lângă comandourile Spetsnaz, ce vor acționa mai ales în zonele urbane și în spatele frontului, este deja în Siria un batalion de parașutiști de elită, specializaţi în operaţiuni de tip CD (cercetare-diversiune).

Desfășurarea la sol a trupelor speciale Spetsnaz ar fi prima parte din ”marea debarcare” a lui Putin pe malul estic al Mediteranei.

Experţii estimează că Rusia va aduce în Siria, pentru eliminarea opoziției militare de orice tip, până la 150.000 de militari, ce vor avea ulterior misiuni de stabilizare și pacificare.

Spetsnaz (Войска специального назначения, transliterat Voiska spețialnogo naznacenia, în limba română trupe cu destinație specială) este un termen folosit în Federația Rusă (și anterior în URSS) pentru forţele speciale și unitățile antitero, create pentru a neutraliza și distruge organizații teroriste, specializate în operațiuni militare avansate în spatele liniilor inamice, acte de sabotaj și alte misiuni complexe.

Share