Rusia ar testa o rachetă nucleară hipersonică

Share

Rusia se grăbește să testeze „o rachetă nucleară hipersonică misterioasă”, cu o rază de acțiune nelimitată, potrivit unor noi imagini din satelit.

Racheta de croazieră cu propulsie nucleară Burevestnik, numită „Cernobîlul zburător”, de către experți, a fost observată luna aceasta, la un loc de testare, într-o zonă îndepărtată din nordul Rusiei.

Luna aceasta, un expert a descoperit imagini care arată rachetele înfricoșătoare pregătite în apropierea fostului poligon de testare nucleară sovietică de la Novaia Zemlia, situat la Cercul Arctic, scrie The Sun.

Conform imaginilor, vehiculul de transport al rachetei Burevestnik a fost mutat recent în fața șinelor de lansare de la Pankovo.

Nave de sprijin au fost de asemenea trimise la fața locului, inclusiv enorma navă cargo cu propulsie nucleară Sevmorput.

Analistul militar Tony Roper, care a petrecut ani de zile studiind imaginile din satelit de la Novaia Zemlia, a obținut noi poze weekend-ul trecut, pe care le-a distribuit pe site-ul său personal.

„Este cu siguranță Burevestnik”, a spus el, pentru The Barents Observer.

Imaginile, preluate dintr-o captură spațială surprinsă de Airbus pe 16 septembrie, ar arăta că Burevestnik este pregătit pentru lansare la baza Pankovo.

Alte îmbunătățiri mai mici ale infrastructurii par să fi fost adăugate în jurul bazei în timpul verii. Printre acestea se numără un nou debarcader pe țărm, unde echipamentele sunt debarcate de pe navele din Marea Barents, înainte de a fi transportate la bază.

Share