home MASS MEDIA, POLITICA RSF: Pentru Trump, mass-media e inamicul public numărul 1

RSF: Pentru Trump, mass-media e inamicul public numărul 1

Share

Organizaţia Reporters sans frontières (RSF) este alarmată de atacurile repetate de noua administrație Trump. RSF se referă la cele asupra mass-media. De asemenea, la “încălcarea flagrantă a respectului pentru realitate, în primele trei zile ale președinției lui Donald Trump“.

For Trump, media is public enemy number one

RSF face apel la Trump și echipa sa pentru a opri subminarea Primului Amendament și a începe să-l apere.

, arată Reporters sans frontières.

RSF: Trump, atac coordonat asupra mass-media

În primele 72 de ore de când a depus jurământul, administrația celui de-al 45-lea președinte al SUA a executat un atac coordonat asupra mass-media și a demonstrat o desconsiderare clară pentru realitatea faptică.

, explică RSF.

Este clar că Trump vede mass-media ca inamicul lui numărul unu. Intenţia lui este de a profita de fiecare ocazie pentru a încerca să slăbească credibilitatea presei.

, spune Margaux Ewen, Advocacy si director de comunicare pentru RSF America de Nord.

Cine e contra lui Trump e catalogat ca fals şi iresponsabil

Orice articol pe care îl consideră defavorabil lui, orice raportare care nu rimează cu mesajul Administrației Trump sale de auto-preamărire, este numit fals și iresponsabil.

RSF reminds Trump’s administration that the press does not provide public relations for the President, but reports the truth in order to hold government officials accountable, despite statements to the contrary from White House Press Secretary Sean Spicer.

RSF amintește administrației lui Trump că presa nu furnizează relații publice pentru președinte. Ea scrie despre adevăr, pentru a îi face pe oficialii guvernamentali să fie responsabili. Organizaţia spune aceasta în ciuda declarațiilor contrare de la Casa Albă ale secretarului de presă Sean Spicer.

Ceea ce este la fel de alarmant sunt minciunile repetate cu care Spicer și sfătuitorii lui Trump alimentează cu presa, in ciuda probelor fotografice irefutabil, ce arată contrariul.

, concluzionează RSF, într-un comunicat de presă.

 

Share